Kirkkonummen kirjaston palvelut kesällä

27.05.2020 12:41

Kategoria: Kirjasto

Kirjastot alkavat avata tilojaan asiakkaille 1.6. alkaen. Turvallisuuden takaamiseksi tiloja ja palveluja avataan hallitusti ja asteittain: Osa palveluista saadaan käyttöön jo 1.6. alkaen, mutta jotkin palvelut ovat toistaiseksi poissa käytöstä.

Kesäkuussa kirjojen ystävät pääsevät taas hyllyjen väliin valitsemaan mieleistään lukemista. Aineiston varaaminen etukäteen sekä itsepalveluautomaattien käyttö on edelleen suositeltavaa. Lehtisaleissa voi lukea tavalliseen tapaan päivän lehdet, mutta turvavälien takaamiseksi saleissa on tavallista vähemmän istumapaikkoja.

Kirjastoissa voi myös käydä kopioimassa, skannaamassa ja tulostamassa. Jokaisessa toimipisteessä on yksi nopeaan asiointiin tarkoitettu tietokone, jolla voi hoitaa esimerkiksi pankkiasioita. Pelaamiseen tarkoitetut tietokoneet ja pelikonsolit ovat toistaiseksi poissa käytöstä. Kirjastojen kokous- ja ryhmätyöskentelytiloja ei toistaiseksi varata asiakkaille.

Kirjastoautoon pääsee sisälle kerralla 1–2 asiakasta tai yksi perhe. Myös muissa toimipisteissä noudatetaan turvavälejä ja rajataan asiakasmääriä tarvittaessa. Noudatathan asioidessasi hyvää käsi- ja yskimishygieniaa etkä tule kirjastoon sairaana.

Kesällä on käytössä lyhennetyt aukioloajat. Keskustassa pääkirjasto on avoinna 1.6.–2.8. maanantaista torstaihin klo 9–18 ja perjantaisin klo 9–15. Lasten- ja nuortenosasto Mesta puolestaan palvelee 1.6.–2.8. maanantaista torstaihin klo 11–18 ja perjantaisin klo 9–15. Molemmat kirjastot ovat kiinni lauantaisin. Kirjastoauto ajaa iltavuorot 1.6.–16.6. ja jää sen jälkeen kesätauolle.

Pääkirjasto ja Mesta suljetaan 3.8. alkaen toistaiseksi, sillä kirjastot muuttavat uuteen Kirkkonummen kirjastotalo Fyyriin. Myös kirjastoauto on muuton ajan tauolla.

Masalan kirjasto on auki maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 15–20 ja keskiviikkoisin sekä perjantaisin klo 10–15. Veikkolan kirjastoon pääsee asioimaan maanantaisin klo 14–20, tiistaisin ja torstaisin klo 14–19 sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–15. Lähikirjastot ovat suljettuina lauantaisin 1.6.–30.8. Masalan omatoimikirjasto on avoinna 30.6.2020 alkaen: su–to klo 7–21, pe–la klo 7–18. Masalan kirjaston palautusluukku avataan 1.6., joten kirjoja voi palauttaa myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Kuuden viikon pidennetty kesälaina-aika otetaan käyttöön 1.6. Kesälaina-aika koskee kaikkea muuta aineistoa paitsi tänä vuonna hankittuja kirjoja ja elokuvia. Hamstraa siis huoletta kesälukemista!

Aurinkoisia lukuhetkiä!

Kirkkonummen kirjaston palvelut kesällä