Kirkkonummen kirjaston käyttösäännöt uudistuvat

22.10.2019 08:43

Kategoria: Kirjasto

Kirkkonummen kirjastossa tulevat voimaan uudet käyttösäännöt tiistaista 22.10. alkaen. Asiakkailta muutos ei vaadi toimenpiteitä. Keskeisimmät muutokset koskevat maksukäytäntöjä ja ikärajoja.

Kirjasto siirtyy uuteen lainakohtaiseen myöhästymismaksujärjestelmään. Jatkossa jokaisesta myöhästyneestä lainasta kertyy 20 senttiä maksua päivässä. Yhdestä lainasta maksua voi kertyä enintään 6 euroa, ja myöhästymismaksuja peritään korkeintaan 30 euroa per asiakas.

Mikäli laina on 60 päivää tai enemmän myöhässä, myöhästymismaksujen lisäksi peritään laskutuskulut 6 euroa ja myös niteen korvaushinta, mikäli lainattua aineistoa ei palauteta. Lainauskielto astuu voimaan, kun asiakkaan kokonaismaksut ylittävät 20 euroa.

Alle 18-vuotiaiden lainaamasta aineistosta ei peritä myöhästymismaksuja, eikä myöhästymismaksuja peritä myöskään lasten- ja nuortenosaston aineistosta. Myöhästymismaksua peritään siis vain aikuisten osaston materiaalista 18 vuotta täyttäneiltä.

Lainoja voi uusia kätevästi verkkokirjastossa, johon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla eli PIN-koodilla. Tunnusluvun saa kirjastosta esittämällä kirjastokortin, tunnuslukua ei anneta sähköpostilla tai puhelimessa. Halutessaan asiakas voi saada eräpäivämuistutuksen sähköpostiinsa kolme päivää ennen eräpäivää. Asiakas on velvollinen pitämään yhteystietonsa ajan tasalla: omat tiedot voi tarkistaa verkkokirjastossa tai kirjastossa paikan päällä.

Käyttösäännöt ja maksut voi lukea kokonaisuudessaan kirjaston kotisivuilta osoitteesta www.kirkkonummi.fi/kirjasto.

Kirkkonummen kirjaston käyttösäännöt uudistuvat