Kirkkonummen kirjasto on jälleen auki

07.03.2019 12:48

Kategoria: Kirjasto

Kirkkonummen kirjaston kirjastojärjestelmä on nyt vaihdettu, ja järjestelmävaihdoksesta aiheutunut käyttökatko on päättynyt. Kirkkonummen pääkirjasto, lasten- ja nuortenosasto Mesta sekä Veikkolan kirjasto palvelevat jälleen tavallisten aukioloaikojen mukaisesti. Myös kirjastoauto on palannut aikataulujen mukaisille reiteilleen. Uuden verkkokirjaston asennustyö on vielä kesken. Linkki verkkokirjastoon tulee kirjaston kotisivuille asennuksen valmistuttua.

Masalan kirjaston käyttökatko jatkuu, koska kirjastossa tehdään remonttia, jossa valmistellaan omatoimikirjaston käyttöönottoa. Masalan kirjasto aukeaa jälleen huhtikuun lopulla. Masalan kirjaston käyttökatkon aikana sinne saapuneet varaukset ovat noudettavissa pääkirjastosta.

Kirkkonummen kirjastossa otettiin käyttöön Axiell Aurora -kirjastojärjestelmä. Vaihdon myötä myös verkkokirjaston ulkoasu muuttui, mutta kirjautuminen onnistuu vanhaan tapaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Jos sinulla ei vielä ole PIN-koodia, saat sen kirjastosta.

Kirjastossa otetaan uuden kirjastojärjestelmän myötä käyttöön varausten itsepalvelunouto. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat saavat varauksen saapumisilmoituksessa henkilökohtaisen koodin, jonka mukaan varaus löytyy varatun aineiston hyllystä. Varattu aineisto täytyy vielä lainata automaatilla. Henkilökunta opastaa mielellään varausten noutamisessa.

Uusi kirjastojärjestelmä mahdollistaa sen, että asiakkaat voivat vaihtaa PIN-koodinsa ja päivittää muita tietojaan verkkokirjastossa. Halutessaan asiakkaat voivat myös ottaa käyttöön lainahistorian tallentamisen. Lisäksi uudessa järjestelmässä on ominaisuuksia, jotka otetaan myöhemmin käyttöön, kuten myöhästymismaksujen maksaminen verkossa ja helpompi pääsy e-aineistoihin.

Kirkkonummen kirjasto on jälleen auki