Uudenmaan ELY-keskus myönsi Kirkkonummelle tunnustuspalkinnon hyvästä kaavoitustyöstä

16.01.2018 09:49

Kategoria: Kadut ja tiet Rakennusvalvonta Tontit ja rakentaminen Asuminen ja ympäristö

Uudenmaan ELY-keskuksen alueen kuntien kaavoituksesta vastaaville järjestettiin kehityspäivä 12.1. Päivän aikana keskityttiin erityisesti ilmastonmuutoksen hillintään rakentamisen ohjauksen keinoin. Päivän päätteeksi ELY myönsi tunnustuspalkinnot viidelle kunnalle hyvästä kaavoitustyöstä.

Kirkkonummi palkittiin rantaradan asemanseutujen kehittämisestä. Maankäyttöä on suunnitelmallisesti kehitetty tehokkaammaksi, tiedostaen rakenteellisen muutoksen poliittinen haasteellisuus. Lisäksi Kirkkonummi on tehnyt pitkäjänteistä työtä toimivan ja kestävän yhdyskuntarakenteen kehittämiseksi. Maankäytön suunnittelussa on esimerkillisesti yhteen sovitettu toimivaksi kokonaisuudeksi keskus- ja palveluverkko, liikenne, lisärakentaminen sekä viherrakenne, arvokkaat luonto- ja kulttuuriympäristökohteet, ottaen kaavoituksen painopisteissä huomioon samalla myös seudullisen rakenteen toimivuus. Erityismaininnan kunta sai hyvästä yhteistyöstä.

Kuvassa palkitut Helsinki, Espoo, Porvoo, Kirkkonummi, Hanko ja Vantaa

ELY-logo