Kirkkonummelle on myönnetty Lapsiystävällinen kunta tunnustus

23.11.2017 12:45

Kategoria: Lapset Nuoret Varhaiskasvatus Vapaa-aika Lapsiystävällinen kunta

Suomen UNICEF on myöntänyt Kirkkonummen kunnalle Lapsiystävällinen kunta tunnustuksen. Se on voimassa kaksi vuotta kerrallaan ja sen uusiminen edellyttää toimintamallin kehittämistyön jatkamista. Tunnustus antaa kunnalle oikeuden käyttää UNICEFin Lapsiystävällinen kunta–logoa.

Suomen UNICEF kiittää loppuarvioinnissaan kuntaa laajan arviointivaiheen tekemisestä ja sen jalkauttamisesta eri toimialoille sekä luottamushenkilöille. Alkuarvioinnin perusteella yhdeksi kehittämiskohteeksi vuodelle 2017 on valikoitunut lasten oikeuksien tunnetuksi tekeminen.

Kuntaan on koulutettu yhteistyössä UNICEFin kanssa lasten oikeuksien kouluttajia jokaiselle toimialalle. Kouluttajat ovat pitäneet vuoden 2017 aikana kymmenen koulutusta ja vuoden 2018 aikana koulutuksia on tulossa vielä lisää. Työpajamuotoiset koulutukset on otettu hyvin vastaan ja niistä on kerätty seuraaville vuosille erinomaisia yli toimialojen ylittäviä kehittämistoimenpiteitä.

Kahden vuoden kehittämistyön aikana on myös tunnistettu, että Kirkkonummella tehdään jo paljon hyvää työtä lasten parissa ja esimerkiksi lasten osallisuus on arkea sellaisissa paikoissa, joissa lapset ovat läsnä päivittäin. Toimintamallin vastuuhenkilöt haluavat muistuttaa, että lasten oikeuksien työ Lapsiystävällinen kunta toimintamallin puitteissa on vasta alkanut ja kuntamme on sitoutunut jatkossakin kehittämään lasten oikeuksia.

Tämä työ ei koskaan tule valmiiksi. Olkaamme ylpeitä siitä, että kunnassamme on osaavaa, koulutettua ja innovatiivista henkilöstöä sekä kunnan alueella toimii lukuisia palvelun tuottajia eri sektoreilla ja vapaaehtoisia, jotka tekevät lasten parissa loistavaa työtä. Kiitoksemme teille kaikille ja jatketaan kehittämistyötä yhdessä. Lisätietoa Lapsiystävällinen kunta toimintamallista: www.kirkkonummi.fi/lapsiystavallinen-kunta

Valokuva: Jani Kuosmanen

Lisätietoja:

Emmi Wehka-aho, Lapsiystävällinen kunta toimintamallin koordinaatiotyöryhmän puheenjohtaja p. 045-197 5050

Toimintamallin vastuuhenkilöt: Päivi Sorvari p.040-126 9625 ja Johanna Lindeman p.040-579 1201

sähköpostit: etunimi.sukunimi(a)kirkkonummi.fi

unicef kirkkonummi