Kirkkonummella jaetaan pyörän etuvaloja 16.11. #Pyöräilytalvi-viikolla

15.11.2021 12:30

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Liikunta ja ulkoilu Vapaa-aika

#Pyöräilytalvi-kampanjaa vietetään 15.–19.11.2021. Kampanja muistuttaa, että pyöräily ei ole talvellakaan mitenkään erikoista tai vaativaa ja painottaa talvipyöräilyn mutkattomuutta. Varsinkin Etelä-Suomen talvet ovat usein melko vähälumisia, joten pyörä on oiva kulkuväline myös talvella. Lumisissakin olosuhteissa pyöräily onnistuu hyvin oikeilla varusteilla.

Länsi-Uudenmaan polkijat jakavat #Pyöräilytalvi-kampanjan kunniaksi pyörän etuvaloja ja talvipyöräilyinfoa tiistaina 16.11. aamulla kello 7.00-8.30 Kirkkonummen Matkakeskuksessa. Jatketaan polkemista ympäri vuoden!

Vinkkejä talvipyöräilyyn:

• Alempi rengaspaine renkaissa parantaa hieman pitoa, mutta sitä voi parantaa entisestään valitsemalla talveksi voimakkaammin kuvioidut, leveämmät tai jopa nastalliset renkaat. Erityisesti nastarenkaat tuovat varmuutta ajamiseen.
  • Talviolosuhteissa on tärkeää muistaa rauhallinen ja ennakoiva ajotyyli ja seurata keliolosuhteita.

• Pyörää kannattaa muistaa öljytä säännöllisesti.

• Talvipyöräilyssä korostuu pyörän kunto ja hämärän aikaan asianmukaiset valot ja heijastimet. Käytäthän itsekin heijastinta tai heijastinliiviä.

Lisätietoja #Pyöräilytalvi-kampanjasta: https://pyorailytalvi.fi/

Talvipyöräilymainos