Kirkkonummelaisia nuoria muusikkoja Mestarien messissä

13.09.2019 17:17

Kategoria: Musiikkiopisto Nuoret Vapaa-aika

Kirkkonummen musiikkiopistosta 14 soittajaa soittavat perjantaina 20.9.2019 Kansallisoopperan orkesterin kanssa Mestarien messissä -konsertissa. Konserttiin osallistuu myös opiskelijoita Helsingin Konservatoriosta ja Musikinsitutet Kungsvägenistä Espoosta.

Konsertin johtaa arvostettu suomalainen kapellimestari Anna-Maria Helsing, ja solisteina vierailevat mezzosopraano Elli Vallinoja ja baritoni Olli Tuovinen.

Nuoret ovat elokuun aikana harjoitelleet musiikkiopiston kapellimestarin Tuomas Törmin johdolla, ja myös kotona on tullut harjoiteltua tavallista enemmän.

– Otin itseäni niskasta kiinni ja harjoittelin yhden viikon oikein kunnolla, viulisti Elmo Laasonen kertoo. Ja Youtubesta löytyy hyviä videoita, joita voi katsella ja kuunnella.

Maanantaina 9.9.2019 oli ensimmäinen yhteisharjoitus oopperan mestareiden kanssa. Soittajien mielestä yhteisharjoituksissa oli kivaa.

– Harjoituksissa oli hyvä, että oli oma pulttikaveri oopperan orkesterista, selloa soittava Ronja Eskola kertoo.

Ja mikä on pulttikaveri? Orkesterissa jousisoittajat soittavat yleensä pareissa ja jakavat nuottitelineet ja soittavat samoista nuoteista – ja pari on juuri se pulttikaveri.

– Soittaminen orkesterin kanssa oli omalla tavalla hankalampaa, mutta myös hauskempaa kuin tavallista, Ronja Eskola jatkaa.

Väsyneitä mutta iloisia soittajia ensimmäisten yhteisharjoitusten jälkeen.

Oopperan soittajien kanssa soittaminen oli mukavaa ja rentoa – kokeneemmilta soittajilta saa hyvin tukea.

– Ja lähtee sieltä enemmän ääntä, viulisti Otso Mäkivuokko hymyilee.

Konsertin ohjelmisto on nuorten soittajien mieleen.

– Ohjelmisto on tosi kiva, varsinkin, kun on kuuluisia biisejä, joita on kuullut, viulisti Roosa Ritala toteaa.

Konsertissa kuullaan mm. Elgarin marssi Pomp and Circumstance, alkusoitto Bizetin opperasta Carmen ja Tšaikovsikin Kukkaisvalssi Pähkinänsärkijä-baletista ja Poloneesi Jevgeni Onegin -oopperasta.

Mestarien messissä -konsertti esitetään Kansallisoopperan päänäyttämöllä perjantaina 20.9.2019 klo 19.00. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lue lisää konsertista

Soittajat yhteisharjoituksissa kansallisoopperassa