Kirkkoharjun koulukeskuksen kuntotutkimusta esiteltiin vanhemmille

27.05.2019 19:33

Kategoria: Sisäilma Koulut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Kirkkoharjun koulukeskuksessa on tehty laaja rakenne- ja kosteustekninen kuntotutkimus sekä sisäilmatutkimus. Tutkimuksen tuloksia esiteltiin Kirkkoharjun koulun ja Porkkalan lukion vanhemmille tiedotustilaisuudessa maanantaina 27.5.2019. Tutkimuksen on tehnyt Kiwa Inspecta Maija Ojalan johdolla. Tiedotustilaisuudessa tuloksia oli esittelemässä oppilaiden vanhemmille myös Jyrki Pulkki Kiwa Inspectasta.

Tutkimuksen kenttäosuus aloitettiin vuoden 2018 lopulla, ja tutkimuksessa selvitettiin kaikkien Kirkkoharjun koulukeskuksen rakennusten kunto. Selvitys sisälsi rakenneteknisiä tutkimuksia, taloteknisten järjestelmien kuntoarviota sekä sisäilmaan liittyviä tutkimuksia.

Kirkkoharjun koulukeskus on rakennettu eri aikoina 1960-luvulta 1990-luvulle asti.Tutkimus osoitti, että kaikissa rakennuksissa on jonkinasteisia vaurioita, mutta vain osassa E-rakennusta vauriot ovat sellaisia, että luokkahuoneita suositellaan poistettavaksi käytöstä.

Kuntotutkimuksessa suositellaan myös erilaisia korjaustoimenpiteitä, ja osa niistä on tehty jo helmikuussa hiihtoloman aikana. Tilahallinto ja tutkijat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä koko kuntotutkimuksen ajan, ja sisäilman laatuun keskeisesti vaikuttaneisiin löydöksiin on puututtu välittömästi. Sisäilmaa parantavia korjauksia jatketaan kesäloman aikana. Kuntotutkimuksen tehnyt Kiwa Inspecta tarkastaa tehdyt korjaustyöt.

Kiwa Inspectan laatima Kirkkoharjun koulukeskuksen kuntotutkimuksen loppuraportti valmistuu ja julkaistaan koulun verkkosivuilla viikolla 23.  

Kirkkoharjun koulun toiminta tulee siirtymään Jokirinteen oppimiskeskuksen tiloihin, kun rakenteilla oleva uusi oppimiskeskus valmistuu syksyllä 2021.

Tiedotustilaisuudessa esitelty Kiwa Inspectan tutkimusaineisto

Kirkkoharjun koulukeskus