Kirjastotalo Fyyri avataan perjantaina 9.10.

14.09.2020 15:07

Kategoria: Kirjasto Fyyri Musiikkiopisto Lapset Nuoret

Kirkkonummen kirjastotalo Fyyri avataan yleisölle perjantaina 9.10. kello 9. Tunnetun arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit Oy:n suunnittelema kirjastotalo on odotettu lisä Kirkkonummen palvelutarjontaan. Erityistä talossa on upean arkkitehtuurin lisäksi myös uudenlaiset yhteistyömuodot sekä monikäyttöiset tilat, joissa voi kokoontua, harrastaa ja järjestää tapahtumia.

Fyyri kokoaa monta toimijaa saman katon alle. Taloon muuttavat pääkirjaston lisäksi keskustan nuorisotila, asukaspuisto ja musiikkileikkikoulu. Fyyrissä on myös kunnan työllistymisyksikön ylläpitämä kahvila, jossa voi nauttia lounasta ja herkullisia kahvilatuotteita.

Kirjastotalossa on monenlaisia tiloja ja tekemisen paikkoja. Talossa on näyttelyille oma tila ja tapahtumasali, jossa on 120 istumapaikkaa. Erilaisia kokoontumisia varten voi varata kokous- ja ryhmätiloja, ja hiljaista lukutilaa kaipaaville on lukusali. Aikuisten osastolla on työskentelytilaa ja asiakastietokoneita, kun taas lastenosastolla perheen pienimpiä ilahduttaa leikkipaikka liukumäkineen. Lapsille ja nuorille on omat pelitilansa.

Media- ja musiikkiosastolla on studio ja soittohuone sekä erilaisia laitteita, kuten ompelukoneita, 3D-tulostimia ja vinyylileikkuri. Tilat ja laitteet otetaan käyttöön koronarajoitukset huomioiden, joten esimerkiksi kaikkia mediaosaston laitteita ja tiloja ei voi varata heti talon auettua.

Fyyri on auki 9.10. alkaen maanantaista perjantaihin klo 9–20 ja lauantaisin sekä aattoina klo 9–15. Kirjastotalo sijaitsee Kirkkonummen keskustassa osoitteessa Kirkkotori 1.

Tervetuloa tutustumaan uuteen kirjastotaloon!

Lisätiedot ja haastattelut: kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen, puh. 050 577 4799, margareta.kull-poutanen@kirkkonummi.fi

Kurkkaa Fyyriin https://fyyri-kirkkonummen-kirjasto-lokika.hub.arcgis.com/

Kuvat: Maija Mattinen

Kirjastotalo Fyyri avataan perjantaina 9.10.