31.01.2019 08:17

Kategoria: Kirjasto

Kirkkonummen kirjastossa otetaan käyttöön uusi kirjastojärjestelmä, minkä vuoksi kirjastossa on puolentoista viikon pituinen käyttökatko helmi-maaliskuun vaihteessa. Kirkkonummella siirrytään Axiell Aurora -kirjastojärjestelmään, joka on laajasti käytössä Suomen kirjastoissa.

Käyttökatkon aikana kaikki kirjaston toimipisteet on suljettu: pääkirjasto, lasten- ja nuortenosasto Mesta, Masalan lähikirjasto ja Veikkolan lähikirjasto ovat kiinni, eikä kirjastoauto aja. Myöskään verkkokirjasto ei toimi. Kirjaston tiloihin ei pääse lukemaan lehtiä, ja kaikki viikoittaiset tapahtumat on peruttu. Sulkemisen aikana ei voi lainata, palauttaa, tehdä varauksia eikä uusia lainoja. Nykyisellään palautusluukku on vain Masalan kirjastossa, ja sulkuaikana se ei ole käytössä.

Asiakkaiden ei tarvitse huolehtia lainojen eräpäivistä sulkuaikana, sillä lainat eivät eräänny käyttökatkon aikana. Ennen sulkua lainatulle aineistolle tulee pidempi laina-aika niin, että eräpäivä on aikaisintaan 11.3. Myös varausten viimeiset noutopäivät siirtyvät sulkuajan yli. Käyttökatkon aikana e-kirjasto eli Ellibs, Elib ja Naxoksen palvelut Music Library ja Spoken Word Library toimivat normaalisti.

Järjestelmän vaihdon yhteydessä kirjastossa siirrytään varausten itsepalvelunoutoon. Jatkossa varausten hakijoiden ei enää tarvitse jonottaa kirjaston palvelutiskille, vaan varaukset löytyvät erillisestä hyllystä, josta ne voi noutaa ja lainata omatoimisesti. Uuden järjestelmän myötä asiakkaat voivat myös itse päivittää tietojaan verkkokirjastossa. Lisäksi uudessa järjestelmässä on ominaisuuksia, jotka otetaan myöhemmin käyttöön, kuten myöhästymismaksujen maksamisen verkossa ja helpompi pääsy e-aineistoihin.

Pahoittelemme käyttökatkosta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja saa puhelimitse (puh. 09 2967 2467) ja sähköpostitse (kirjasto@kirkkonummi.fi).

Kirjastojärjestelmän vaihto sulkee Kirkkonummen kirjastot ja verkkokirjaston 25.2.−6.3.