Kirjasto auttaa löytämään luettavaa myös poikkeusaikana

14.01.2021 13:40

Kategoria: Kirjasto

Kirkkonummen kirjastot palvelevat rajoitetusti 4.5. saakka. saakka koronapandemian vuoksi. Vain lyhytaikainen asiointi kirjastossa on mahdollista, eli lainoja voi palauttaa ja varauksia noutaa, mutta tilat on muuten suljettu.

Kirjastolla on poikkeusaikana käytössä kaksi luettavan löytämistä helpottavaa palvelua: asiakkaille räätälöidyt kirjapaketit ja yllätyksellistä lukemista sisältävät take away -kassit.

Kirjapaketti on kirjaston henkilökunnan kokoama paketti asiakkaan toiveiden mukaisia kirjoja tai muuta kirjaston aineistoa. Esimerkiksi tarkkoja kirjojen nimiä ei tarvitse tietää, vaan omaan pakettiinsa voi pyytää vaikkapa jonkin kirjailijan teoksia tai tiettyyn aihealueeseen liittyviä kirjoja. Kirjapakettia toivovat voivat ottaa yhteyttä kirjastoon sähköpostitse tai puhelimitse.

Take away -kassit taas sopivat yllätyksellistä luettavaa kaipaaville. Kirjastoissa on automaattien läheisyydessä lainattavissa valikoima teemojen ympärille koottuja take away -kasseja. Kassissa on tyypillisesti kolme tai neljä kirjaa, ja päällä on vihje sisällöstä. Mitä mahtaa löytyä kassista, jonka vihje lupaa ”Hyytäviä kotimaisia dekkareita” tai ”Seikkailuja auringon lämmössä”?

Sopivaa luettavaa voi etsiä ja varata myös verkkokirjastossa osoitteessa kirkkonummi.verkkokirjasto.fi. Sieltä löytyvät myös kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot.

 

Kuva: Päivi Ahola.

Take away -kassit