King's Road halkoo Kirkkonummen

27.06.2019 11:40

Kategoria: Museo Kulttuuri

Kuninkaantie-yhdistys ryhtyi elvyttämään matkailureittiä uudestaan, kun Uudenmaan liitto poisti ylläpitämänsä kyltit Venäjältä Turkuun ulottuvalta Kuninkaantieltä.

”Kuninkaantien kesäkiertueella käyn parhaillaan viemässä seinäkylttejä reitin varrella oleviin kuntiin, jotta reitti saadaan jälleen eloon”, kertoo Mia Aitokari Kuninkaantie-yhdistyksestä.

Yhdistys julkaisi juuri myös Kuninkaantien matkailukartan, jota saa muun muassa Kirkkonummen kunnantalon aulasta. Kartan avulla voi bongata King’s Roadin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Ragvaldsin museoalueen, jonka pihan läpi Kuninkaantie kulkee.

Kuninkaantien tunnelmaa kannattaa käydä aistimassa Ragvaldsissa etenkin kesälauantaisin, jolloin museo on avoinna kello 11-15 ja opastuskin sisältyy vielä aikuisilta perittävään kahden euron hintaan.

Kirkkonummen ensi vuonna valmistuvan kulttuuristrategian valmistelu on nyt hyvässä vauhdissa, mille pontta antaa kulttuurin projektisihteeri Jari Kallion kesäkiertue kunnan kulttuurikohteissa. Nyt oli vuorossa Kuninkaantie.

https://www.kirkkonummi.fi/ragvalds

http://kuninkaantie.info

Mia Aitokari