Keskustan juna-aseman alikulun saneeraustyö

11.09.2018 15:40

Kategoria: Kadut ja tiet

Kirkkonummen juna-aseman alikulun saneeraustyö alkoi kesällä purkutöillä ja saneeraustyöt ovat valmiina ensi kesänä. Työ on monivaiheinen ja voi aiheuttaa ohikulkijoille haittaa.

Ns. lastenvaunurampit on jouduttu ottamaan pois käytöstä, koska työt vaihtelevat porraskäytävissä jatkuvasti, eikä ramppeja aina pystytä sijoittamaan paikalleen niin että kävelijöille jäisi turvallinen tila. Ramppien kiinnitys väliaikaisesti eri paikkoihin myös rikkoisi portaita ja aiheuttaisi kompastumisvaaraa.

Esteetön kulku on suunniteltu töiden ajan hissien kautta

Hisseissä on valitettavasti ollut jonkin verran ongelmia. Hissien ongelmat ovat johtuneet normaaleista vioista ja ilkivallasta. Hissien kunnossapitoon tullaan kiinnittämään huomiota ja pyritään minimoimaan riskit siten, että työmaasta johtuvia hissin toimimattomuuksia ei pääsisi tapahtumaan.

Hissit eivät kuulu saneerausurakkaan, joten niiden toimimattomuudesta olisi hyvä olla yhteydessä hississä tai ovissa näkyvään huoltonumeroon (huom. hissit ovat eri huoltoyhtiöiden hoidossa).

Valitettavasti keskilaitureille ei voida järjestää mitään korvaavaa kulkureittiä. Keskustan puoleisen hissin ollessa epäkunnossa kierto luiskan puolelle onnistuu siltaa pitkin, tosin kiertomatka on pitkä.

Kuntatekniikka pahoittelee kaikkea aiheutunutta vaivaa, ja pyrkii kaikin mahdollisin keinoin huomioimaan turvallisen ja esteettömän kulun kunnostustyön aikana. Työmaalla tulee liikkua varovaisuutta noudattaen ja huomioida työn aikaiset järjestelyt ja ohjeet.

Lisätietoja: kunnallistekniikka@kirkkonummi.fi

alikulku