Kesäkirjastosi Kirkkonummella

07.06.2018 14:53

Kategoria: Kirjasto

Salapoliisiromaani sadepäivään, kevyt pokkari rannalle tai opas kesän ötökkäjahtiin. Olipa lukumakusi millainen tahansa, löydät varmasti kesäkaverin kirjastosta. Kirjojen lisäksi mukaan kannattaa napata esimerkiksi äänikirjoja automatkalle tai elokuvia leppoisiin lomailtoihin.

Kesäaukioloajat

Pääkirjaston (os. Tallinmäki 2) kesäaukioloajat astuvat voimaan juhannuksen jälkeen 25.6., jolloin kirjasto on avoinna ma–to klo 9–20 ja pe–la klo 9–15. Normaaleihin aukioloaikoihin palataan ma 6.8. Lasten- ja nuortenosasto Mesta (os. Kirkkotallintie 2) on avoinna 1.6. –5.8. ma–to klo 12–18 ja pe klo 9–15. Lähikirjastot Masalassa ja Veikkolassa palvelevat muutoin tuttuina aukioloaikoina, mutta ovat suljettuna kesälauantaisin 2.6. –25.8. Kirjastoauto Ella on kesätauolla eikä aja 18.6. –12.8.

Pitkä laina-aika vai huoleton e-kirja?

Kesällä käytössä on pidennetty kuuden viikon laina-aika, joka koskee tavallisesti neljän viikon laina-ajalla olevaa aineistoa. Pidennetty laina-aika on voimassa 12.8. saakka, joten voit lainata huoletta kesälukemista! Elokuvien laina-aikaa on pidennetty pysyvästi viikosta kahteen viikkoon.

Jos et halua huolehtia eräpäivistä, kannattaa kokeilla e-kirjoja tai e-lehtiä. Kirjastolla on käytössä sekä pääosin suomenkielisiä kirjoja sisältävä Ellibs-palvelu että ruotsinkielinen Elib. E-lehtipalvelu Flipster on koekäytössä kirjaston asiakkaille 31.7. saakka. Flipsterin kautta löytyy monipuolinen valikoima pääsääntöisesti englanninkielisiä aikakauslehtiä. Opastusta e-aineistojen käyttöön saat kirjastosta.

Satupiknikeillä nautitaan saduista ulkosalla

Satupiknikeille voi osallistua Mestassa ti 12.6. ja ti 19.6. klo 10.30, Masalan kirjastossa pe 15.6. ja ke 25.7. klo 10.30 sekä Veikkolan kirjastossa ke 20.6. ja ke 11.7. klo 10.30. Ruotsinkieliset satupiknikit järjestetään Masalan kirjastossa ke 13.6. ja Mestassa pe 15.6. klo 10.30. Masalan kirjastossa satuja luetaan myös venäjäksi ke 20.6. ja pe 20.7. klo 10.30. Piknikeille ovat tervetulleita lapset yhdessä aikuisen kanssa, ja kirjasto tarjoaa pienet piknikeväät. Sateen sattuessa kokoonnumme kirjaston sisätiloissa.

Veikkolan kirjastossa on mahdollisuus tutustua 3D-tulostimeen 11.–15.6. Opastusta laitteen käyttöön saa ajanvarauksella (veikkolan.kirjasto@kirkkonummi.fi).

Tervetuloa kirjastoon!

Kesäkirjastosi Kirkkonummella