Kerhot

Kerhot 
Kerhot on tarkoitettu kotihoidossa olevilla 2-5-vuotiaille lapsille. Kerhossa  lapsilla on mahdollisuus osallistua ohjattuun toimintaan lapsiryhmässä. Kerhossa työskentelee kaksi ohjaajaa. Kerhossa ollaan 2,5 tuntia päivässä ilman vanhempia 2-3 päivänä viikossa kerhon toimintapäivistä riippuen. Ryhmäkoko on noin 13 lasta riippuen lasten iästä. 

Kerhossa  mm. ulkoillaan, liikutaan, lauletaan, leikitään ja askarrellaan. Lisäksi lapsilla on eväshetki. Tätä varten vanhemmat laittavat kotoa mukaan pienet välipalaeväät, esimerkiksi juoma, hedelmä ja sämpylä. 

Kerhotoiminnan keskeisiä tavoitteita ovat sosiaalisten taitojen opetteleminen ja myönteisten kokemusten saaminen sekä itsestä että ryhmässä toimimisesta. Kerhotoiminnalla tuetaan itsetunnon kehittymistä ja itsenäistymistä sekä perheitä kasvatustyössä.  
 
Kerhoon hakeminen, päätöksen tekeminen ja kerhomaksut 
Hakuaika syksyllä käynnistyviin kerhoihin on maaliskuussa.  Jos lapsi on jo päiväkodissa tai perhepäivähoidossa, ei kerhoon voi hakea. Jos lapsenne saa kerhopaikan, saatte päätöksen siitä touko-kesäkuun aikana. Päätös tehdään yhden toimintakauden ajaksi. Kerhon toimintakausi on elokuusta toukokuun loppuun, noudattaen esiopetuksen työ- ja loma-aikoja. Kerho käynnistyy, jos kerhoon on vähintään 5 hakijaa.  
 
Kerhomaksu vaihtelee viikoittaisten kerhopäivien lukumäärän mukaisesti. Kerhotoimintaan osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidontukeen.  
 

Kerhot eri alueilla 2020 - 2021

Itäinen alue (Masala) 
Masalan kerho 
 
Keskustan alue 
Kolsarin kerho
Sepänkannaksen kerho 
 
Pohjoinen alue (Veikkola) 
Koskentorin kerho 

Ruotsinkielinen
Prästgårdsbackens daghem

Lisätietoa:

Suomenkielinen varhaiskasvatus:  

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus
Maanantai–perjantai
klo 8.30–11.00
050 577 4755  

Sähköposti: 
varhaiskasvatuksen.palveluohjaus
@kirkkonummi.fi  
 
Ruotsinkielinen varhaiskasvatus:  

Sähköposti: 
smabarnspedagogik.servicehandledning
@kyrkslatt.fi  

Hae kerhoon tästä

Lisätietoa maksuista