Käsityökoulu

Käsityökoulu antaa tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää kädentaidon opetusta lapsille. Kirkkonummella opetuksen järjestää kansalaisopisto.

Käsityökoulu kuuluu taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden alaisuuteen, ja se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää kädentaidon opetusta, jonka opetussuunnitelma perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta. Käsityökoulussa voi aloittaa 7−10-vuotiaana. Opetuksen lähtökohtana ovat oppilaan omakohtaiset kokemukset, käsillä työskentely, tuotteiden valmistus ja ilmaisu. Opetuksessa painotetaan havainnointia ja luovaa ongelmanratkaisua. Opiskelun tehtävät ja teemat valitaan vuosittain niin, että oppilaat kokevat tekemisen ja oppimisen iloa sekä harjoittelevat työhön keskittymistä ja omasta työtilasta ja välineistä huolehtimista. Kirkkonummella käsityökoulun opetuksen järjestää Kirkkonummen kansalaisopisto.

Lisätiedot: www.kirkkonummi.fi/kansalaisopisto

Lapset ja lapsiperheet
Kulttuuri - Vapaa sivistystyö ja taidekasvatus
perusopetus / taiteen perusopetus (perusopetus)