Kantvikin päiväkodissa vietettiin juhlallisia avajaisia

31.10.2018 10:48

Kategoria: Varhaiskasvatus Lapset

Kantvikin päiväkodissa vietettiin maanantaina lämminhenkiset avajaiset. Tilat on otettu käyttöön jo keväällä, mutta nyt lapset ja henkilökunta ovat asettuneet taloksi ja oli aika kutsua vieraita juhlimaan uusia ja uudistettuja tiloja.

Päiväkodissa on tällä hetkellä 93 lasta viidessä ryhmässä. Talossa on tilaa seitsemälle ryhmälle, ja alkuvuodesta perustetaan yksi ryhmä lisää.

Siru Jämsänen ja Eija Renvall

Päviäkodin varajohtaja Siru Jämsänen ja johtaja Eija Renvall toivottivat vieraat tervetulleiksi.

""Kantvikin päiväkoti on ollut edelläkävijä mediatekniikan käyttöönotossa medialeikin avulla. Myös juhlavieraat saivat tutustua siihen, miten tekniikkaa hyödynnetään päiväkodin arjessa, kun juhlissa esitettiin video siitä, mitä tapahtui, kun lapset löysivät metsästä perhosen toukan. Vaikka tekniikka onkin osa päiväkodin arkea, niin myös muut asiat kiinnostavat lapsia.

– Kun suunnittelimme juhlia, kysyin lapsilta, mistä asioista he pitävät, päiväkodinjohtaja Eija Renvall kertoi. Tärkeitä asioita oli talojen rakentaminen, esimerkiksi duploista tai legoista, ja ulkona leikkiminen, eli ihan tavalliset asiat.

Juhlapuheen piti Kirkkonummen kunnan entinen varhaiskasvatuksen johtaja Raili Santavuori. Puheessaan hän korosti, että Kantvikin päiväkoti on rakennettu paikaksi, joka tukee lasten luovuutta ja uteliaisuutta, ja että se mahdollistaa osallistamisen ja vuorovaikutuksen.

– Kantvikin päiväkoti oli ensimmäinen rakennus, jossa linjattiin miltä pedagogisen ympäristön tulisi näyttää, Santavuori totesi. Tänä päivänä on jo itsestäänselvyys, että pedagoginen suunnitelma on perustana uusille päiväkoti- ja koulurakennuksille.

Juhlavieraat pääsivät myös metron kyytiin, kun eskarilaiset esittelivät uusia tilojaan. Metromatka päättyi jumppasaliin, jossa vieraat saivat kokeilla medialeikkiä käytännössä ja kokeilla miten toimii elokuvatuotannostakin tuttu kromakey-tekniikka, jossa seistään sinisen seinän edessä ja heijastetaan taustalle erilaisia taustakuvia.

Raili Santavuori piti juhlapuheen