Kanta

Potilastietojen arkisto Kanta.fi tarjoaa sinulle mahdollisuuden tarkastella omia potilastietojasi. Voit kirjautua Omakanta-palveluun, kanta.fi -sivujen kautta mobiilivarmenteella, sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti) tai verkkopankkitunnuksilla.

Omakannassa voit antaa suostumuksen tietojesi käyttöön hoitoasi varten. Suostumus on voimassa toistaiseksi ja halutessasi voit perua sen milloin tahansa. Omakannassa voit seurata, mihin terveydenhuollon yksiköihin tietojasi on luovutettu tai missä apteekeissa tietojasi on käsitelty.

Voit myös tallentaa hoitotahdon- ja/tai elinluovutustahdon Omakantaan.

Omakannasta näet sähköiset reseptisi ja voit tarkastella terveystietojasi. Sieltä voit katsella myös terveyskeskuksessa otettujen tutkimusten tuloksia. Huoltajana näet vain alle 10- vuotiaan lapsesi terveystiedot. Tarkemmin tietoa asiasta löytyy osoitteesta http://www.kanta.fi/fi/alaikaisen-oikeudet

Huomaathan, että suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmässä olevan virheen vuoksi, sinua käynnillä hoitaneista henkilöistä Omakannassa näkyy tällä hetkellä vain hoitoon osallistuneen hammashoitajan tiedot. Mikäli tarvitset jälkikäteen tiedon sinua hoitaneesta hammaslääkäristä, saat sen soittamalla tai käymällä paikan päällä. Pahoittelemme tästä sinulle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Tietojärjestelmämme päivitetään vielä tämän vuoden puolella virheen korjaamiseksi.