Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu jatkuu syksyllä 2022

30.12.2021 12:55

Kategoria: Varhaiskasvatus

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu jatkuu lukuvuonna 2022-2023 samoissa kokeilutoimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä; Nissnikun päiväkodissa, Masalan päiväkodissa, Kartanonrannan päiväkodissa, Vuorenmäen päiväkodissa ja Sjökulla daghemissä.  Koeryhmään kuuluvien ja kaksivuotiseen esiopetukseen jo tänä vuonna osallistuneiden, 2016- syntyneiden lasten, ei tarvitse ilmoittautua uudelleen esiopetukseen. 

Opetushallitus määrittelee vuosittain koeryhmään ja verrokkiryhmään kuuluvat lapset.  Kun opetushallitus on vahvistanut koeryhmään kuuluvat, vuonna 2017- syntyneet lapset, näille lapsille lähetetään henkilökohtainen tieto kaksivuotiseen esiopetukseen ilmoittautumisesta. 

Myös verrokkiryhmään määritellyille, vuonna 2017- syntyneille lapsille, tulee ilmoitus verrokkiryhmään kuulumisesta.  Verrokkiryhmään kuuluvan lapsen kasvatus- ja koulutuspalveluihin ei tule muutoksia, hän on edelleen normaalilainsäädännön piirissä.  Verrokkiryhmään kuuluva lapsi voi osallistua 5-vuotiaana normaalisti varhaiskasvatukseen ja sen jälkeen yksivuotiseen esiopetukseen.

Majakka logo