Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 1830 joulukorttia Kirkkonummella

23.12.2020 11:15

Kategoria: Seniorit Asuminen ja ympäristö Palvelut Perusturva

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020 yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja keräsi 1830 joulukorttia ikääntyneille Kirkkonummella. Joulukortteja saimme toiveidemme mukaisesti oikein kunnon vyöryn. Useat päiväkodit ja koulut olivat askarrelleet hienoja kortteja, ja valtava määrä yksityishenkilöitä oli halunnut ilahduttaa ikäihmisiä. Suurkiitos teille kaikille korteista!

Kirkkonummella kerätyt kortit on jaettu kaikille asumisyksiköissämme sekä kotonaan kotihoidon turvin asuville ikäihmisille. Lisäksi olemme saaneet jakaa kortteja omaishoito perheille sekä meidän luonamme asioiville ikäihmisille.

Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetet­ty kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Kampanjan suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa myös korttikeräykseen.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia

Lisätiedot:
Kirkkonummen kunta, Ikäihmisten hyvinvointipalvelut Sanna Loiviola sanna.loiviola@kirkkonummi.fi 
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen                   eero.vaisanen@siskotjasimot.fi
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen        sari.turpeinen@siskotjasimot.fi 

 

Kiitos