Jorvaksen uusi asema otettu käyttöön tänään – panostus kunnan elinvoimaisuuteen ja kestävään liikkumiseen

16.09.2021 06:00

Kategoria: Julkinen liikenne Asuminen ja ympäristö Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Jorvaksen aseman uudet matkustajalaiturit ovat kaikkien matkustajien käytössä tänään 16.9.2021. 

Jorvaksen aseman uudistuksessa on keskitytty rata-alueen kulun sujuvuuden ja palvelutason parantamiseen, turvallisuuden kohentamiseen sekä alueen väestön tavoittamiseen esteettömyysvaatimukset täyttävillä yhteyksillä.

Jorvaksen aseman laiturit on korotettu ja pidennetty kolmelle lähijunayksikölle, ja aiemmin radan yli kulkenut laituripolku on korvattu alikululla. Lisäksi Vanhalle Jorvaksentielle on nyt rakennettu asemalta suora kulku portaita pitkin ja autojen liityntäpysäköinti on uudistettu. Uudet linja-autopysäkit ovat valmistuneet Jorvaksenkaarelle.

-Toimiva ja turvallinen infrastruktuuri mahdollistavat sujuvan arjen nykyisille ja tuleville kuntalaisille. Kirkkonummella lähijunat tarjoavat paljon käytetyn joukkoliikennemuodon mm. pääkaupunkiseudulla sijaitseviin työpaikkoihin. Siksi helpon ja esteettömän julkisen liikenteen mahdollistaminen on sekä kunnalle että asukkaillemme ensiarvoisen tärkeää, sanoo Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio.

Kirkkonummi edistää kaikessa toiminnassaan ekologisia ja kestäviä ratkaisuja. Kunta kuuluu myös hiilineutraalien kuntien verkostoon (HINKU).

Viimeistelytöitä asemalla tehdään vielä syys-lokakuussa

HINKU-logo