Jokirinteen oppimiskeskuksen sopimus allekirjoitettiin

28.05.2018 17:47

Kategoria: Tontit ja rakentaminen Opetus Varhaiskasvatus Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Lapset Vapaa-aika Nuoret

Palvelusopimus Jokirinteen oppimiskeskuksen rakentamisesta allekirjoitettiin maanantaina 28.5.2018. Kirkkonummen kunta on valinnut urakoitsijaksi SRV:n, ja palvelusopimus sisältää kokonaisvastuu-urakkasopimuksen ja 10 vuoden ylläpitojakson.

Jokirinteen oppimiskeskus on Kirkkonummen kunnan kautta aikojen suurin investointi ja myös suurin kokonaisvastuu-urakka.

– Kun valitsimme urakkamuotoa puolitoista vuotta sitten, tämä hanke oli Suomen suurimpia kouluhankkeita. Samalla lähdimme tavoittelemaan elinkaarimallia, Kirkkonummen kunnan toimitilapäällikkö Jarno Köykkä kertoo.

Elinkaarimalli tarkoittaa sitä, että sopimukseen sisältyy sekä itse rakennusprojekti että koulun ylläpito, Jokirinteen oppimiskeskuksessa 10 vuoden ajan.

Urakoitsija SRV on jo toteuttanut useamman kokonaisvastuu-urakan, mutta Jokirinteen oppimiskeskus on heille ensimmäinen elinkaarimallin mukaan toteutettava koulu.

Hankinta on tehty ns. neuvottelumenettelyllä, jossa tilaaja ja tuottajaehdokkaat käyvät keskusteluja koko hankintaprosessin ajan. Jokirinteen oppimiskeskuksen hankinnassa käyttäjien näkökulma on ollut voimakkaasti esillä, ja suunnitelma perustuu pedagogiselle suunnitelmalle.

– Usein koulut on rakennettu ”seinät edellä”, eli ensin rakennetaan koulu, ja vasta sen jälkeen mietitään toimintaa, Jarno Köykkä toteaa. Tässä projektissa olemme ensin miettineet toimintaa ja käyttäjiä, ja vasta sen jälkeen seiniä toiminnan ympärille.

Jokirinteen oppimiskeskus

Myös SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela kiittää hyvää yhteistyötä.

– Olemme käyneet jo paljon neuvotteluja ja tunnemme toisemme ja tavoitteet hyvin, mikä on hyvä lähtökohta. Tässä hankkeessa pedagogiikka on ollut koko ajan hyvin voimakkaasti esillä. Tulemme pitämään käyttäjät mielessä sekä varsinaisen rakennusprojektin että ylläpitokauden aikana.

Jokirinteen oppimiskeskukseen tulee tilat n. 1340 oppijalle, ja oppimiskeskukseen siirtyvät Kirkkoharjun koulu ja Finnsbackan päiväkoti. Oppimisympäristöjen tilasuunnittelussa huomioidaan uusi opetussuunnitelma, Kirkkonummen kunnan yleinen pedagoginen suunnitelma ja Jokirinteen oppimiskeskuksen oma pedagoginen suunnitelma.

""

Tarkoituksena on, että oppimiskeskukseen tulisi mahdollisimman paljon kuntalaiskäyttöä, ja koulu tulee olemaan kansalaisopiston, musiikkiopiston ja paikallisten seurojen käytössä iltaisin. Koulun liikuntasali tulee olemaan suurempi kuin koulujen liikuntasalit yleensä, ja siihen tulee myös suuri siirtokatsomo. Katsomon ollessa auki lattiapinta-ala täyttää kansallisen salibandykentän mitat. Liikuntasali voidaan myös kalustaa yli 1000 hengen juhlasaliksi.

""

Investoinnin urakkahinta on noin 33,5 miljoonaa euroa, mikä alittaa kustannusarvion. Palvelumaksut 10 vuoden ylläpitojaksolla ovat noin 6,5 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt aloitetaan syksyllä ja niiden on tarkoitus valmistua vuoden 2020 lopussa.  

Sopimuksen allekirjoittivat Kirkkonummen kunnan puolesta yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen ja hallintopäällikkö Sirpa Salminen ja SRV:n puolesta varatoimitusjohtaja Juha Toimela ja yksikönjohtaja Saku Kosonen.

Lapsiystävällinen kunta -logo

Jokirinteen oppimiskeskuksen sopimuksen allekirjoittaminen