Jokirinteen oppimiskeskuksen pääaulatilassa voi ihailla uniikkia taidetta – taiteilija Jussi TwoSevenin teos Nymphaea Candida kuvaa oppilaiden puhkeamista täyteen kukkaansa koulutaipaleen aikana

26.03.2021 14:31

Kategoria: Kulttuuri Koulut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Jokirinteen oppimiskeskuksen pääaulassa komeilee uusi uniikki taideteos Nymphaea Candida. Taideteoksen on suunnitellut ja toteuttanut taiteilija Jussi TwoSeven.

Jussi TwoSeven: Nymphaea Candida

Nymphaea Candida -teos on neljän maalauksen sarja Kirkkonummellakin esiintyvästä pohjanlumpeesta. Teoksessa pohjanlumpeen kukka aukeaa asteittain niin, että teoksen ensimmäisessä osassa lumpeen kukka on aivan nupussa, josta kukka sitten lähtee aukeamaan asteittain ja on lopuksi täysin auki. Ajatuksena on se, että tullessaan oppimiskeskukseen ovat lapset vielä ihan nupullaan ja koulusta ulos astuessaan he ovat puhjenneet täyteen kukkaansa.

Inspiraatiota teokseen TwoSeven on saanut vanhoista kouluissa käytetyistä biologiajulisteista, joissa on kuvattuna kasvi hyvin seikkaperäisesti eri kulmista. Teos on kuitenkin toteutettu hyvin modernilla tavalla, ja se on maalattu suoraan seinään taiteilijan tyylille uskollisesti spray- ja akrylaattimaalein. Teoksen ulkoasu on lähes fotorealistinen, mutta maalausjälki näkyy esimerkiksi valumien ja roiskeiden muodossa. Näin lopputulos on yhdistelmä kukan kauneutta ja maalausjäljen tuomaa rosoisuutta ja särmikkyyttä.

­­­­– Maalaus on toteutettu harmaansävyisenä, kuten teokseni yleensäkin. Teoksen mustavalkoinen värimaailma toimii myös mielestäni tässä tilassa parhaiten, sillä se ei riitele värikkäiden penkkielementten tai vastakkaisen seinän oppilaiden tekemän värikkään teoksen kanssa, vaan tuo tilaan tyylikkyyttä ja arvokkuutta, kertoo TwoSeven teoksestaan.

Taiteilija maalasi teoksen paikan päällä suoraan seinään, kun rakennustyö vielä oli käynnissä. Maalauksessa käytettiin apuna sabluunoita, jotka TwoSeven valmisti etukäteen työhuoneellaan. Sabluunoiden avulla maalaaminen mahdollistaa hyvin fotorealistisen maalausjäljen.

– Työmaaolosuhteissa maalaaminen tuo aina omat haasteensa tekemiseen, sillä ympärillä on paljon muuta huomioitavaa, eivätkä häiriötekijät kuitenkaan saa näkyä lopputuloksessa, TwoSeven kertoo maalaustyöstä Jokirinteen työmaalla. Toisaalta oli hauska maalata ikään kuin elävän yleisön edessä. Rakennustyömaan työntekijät kävivät usein esimerkiksi ihmettelemässä valuvaa maalia, joka on yksi taideteoksen yksityiskohdista ja tunnusomaista juuri TwoSevenin taiteelle.

Lisää Jussi TwoSevenin taidetta löytyy taiteilijan omilta verkkosivuilta.

Taideteos Nymphaea Candida Jokirinteen oppimiskeskuksen pääaulassa