Jalkaterapia

Kirkkonummen kunnalla jalkaterapiapalvelut on suunnattu diabeetikoille.

Sairauteen liittyy usein vaikeita alaraajaongelmia. Hoidon painopiste on jalkavaivojen synnyn ehkäisemisessä, ongelmien löytämisessä ja niiden hoidossa.  Tärkeä osa käyntiä on yksilöllinen omahoidon kartoitus ja ohjaus. Ohjauksessa opitaan tunnistamaan mahdolliset riskitekijät ajoissa. Jalkaterapeutin käynnillä arvioidaan jalkojen riskiluokka, jonka perusteella mm. käyntitiheys määräytyy.

Diabeetikot voivat varata ajan ensikäynnille yleisestä ajanvarausnumerosta, jossa arvioidaan tulevan jalkaterapian tarve. Jalkaterapeutille voi tarvittaessa jättää soittopyynnön ajanvarausnumerosta. Lääkärin lähetettä ei tarvita. Käynnit ovat maksullisia.

Kirkkonummen keskustan terveyskeskuksessa työskentelee jalkaterapeuttina Katja Uusikangas.

Kaikille avoimet jalkaterapeutin omahoidonluennot pidetään kaksi kertaa vuodessa.

Kansalaiset
Terveydenhuolto, sairaanhoito ja ravitsemus
hoitomenetelmät / jalkaterapia (hoitomenetelmät)

Ajanvaraus