Jääkarusellin maailmanennätys 4.2. Kirkkonummella

24.01.2018 15:30

Kategoria: Lapset Liikunta ja ulkoilu Nuoret Vapaa-aika

Sunnuntaina 4.2. klo 14-17 Kirkkonummella pyritään rikkomaan maailmanennätys. Tavoitteena on rakentaa ja laittaa pyörimään yli hehtaarin kokoinen jääkaruselli.

Maailmanennätysyritys järjestetään toisen kerran Kirkkonummella. Viime vuoden halkaisijaltaan 57-metrinen karuselli ehti olla maailman suurin vain pari viikkoa. Tällä hetkellä maailmanennätys on USA:n Minnesotassa, minne on rakennettu halkaisijaltaan 110-metrinen karuselli. Wohlsin kartano haluaa ennätyksen takaisin Suomeen. Siksi se on kutsunut jääkarusellikoneen keksijän, tiedekirjailija Janne Käpylehdon toteuttamaan 120-metrisen jääkarusellin Humaljärven jäälle, Wohlsin kartanon rantaan Kirkkonummella (osoite: Volsintie 605) 4. helmikuuta.

-Hieno ulkoilupäivä koko perheelle – yhdistettynä luovaan hulluuteen ja suomalaiseen insinööritaitoon. Onhan se vähän jännä nähdä, saammeko yhdessä noin 2 miljoona kiloa painavan jääpalan liikkumaan. Viime vuonna onnistuimme hienosti, sanoo toiminnanjohtaja Håkan Näsman.

Liikkeelle laittamisessa auttavat tarvittaessa sähköperämoottorit, jotka myöhemmin pitävät karusellin pyörimässä koko viikon, laskiaissunnuntaihin saakka. Partiolaiset rakentavat jäälle igluja. Wohlsin kartano yhdessä paikallisen nuorisoseuran kanssa huolehtivat eväistä. Jääolosuhteista riippuen paikalla voidaan nähdä myös esimerkiksi jäätanssijoita ja jääkiekkoilijoita. Jään paksuus riittää – se lähenee jo 20 cm.

Faktat:

• Humaljärven jäälle sahataan maailman suurin jääkaruselli: halkaisija 120 metriä; ympärysmitta 377 metriä; pinta-ala 1,13 ha; paino, jos jää 20 cm paksu: 2,2 milj. kg.
  • sen sisällä laitetaan pyörimään pienempi karuselli toiseen suuntaan
  • yleisö voi osallistua iglukylän rakentamiseen partiolaisten kanssa
  • illalla karuselli valaistaan ja se jää pyörimään koko viikoksi, sähköperämoottorien avulla

Wohlsin kartano: osoite Volsintie 605. Huom! Bussikuljetus noin puolen tunnin välein Kirkkonummen matkakeskus rautatieaseman vieressä (Lundströmin bussikyyti 5 € käteistä/menopaluu, ensimmäinen lähtö 13.30, viimeinen paluu 17.00). Kimppakyytejä suositellaan muutoinkin.

Lisätietoa: Wohls Gård, Håkan Näsman, p. 050 358 9582, hakan.nasman@wohlsgard.fi

jääkaruselli