Itsenäisyyspäivän vietto Kirkkonummella 6.12.2021, juhlaohjelma kunnan YouTube-kanavalla

26.11.2021 09:48

Kategoria: Kirjasto Fyyri Musiikkiopisto Seniorit Asuminen ja ympäristö Kulttuuri Lapset Vapaa-aika Nuoret

Itsenäisyyspäivän vietto Kirkkonummella 6.12.2021, juhlaohjelma kunnan YouTube-kanavalla

Kirkkonummella vietetään itsenäisyyspäivää maanantaina 6.12.2021 perinteisessä tunnelmassa, mutta kiristyneen koronatilanteen takia yhteistä kahvitarjoilua ja avointa kansalaisjuhlaa ei järjestetä.

Juhlaohjelma puheineen ja musiikkiesityksineen lähetetään suorana internetlähetyksenä kirjastotalo Fyyrin Mörne-salista Kirkkonummen kunnan YouTube-kanavalla 6.12.2021 klo 14 alkaen. Katso lähetys täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=mb6HzQyCS20

Päivän ohjelma alkaa perinteisesti seppelten laskulla sankarihaudoille klo 11.30 ja kaksikielisellä juhlajumalanpalveluksella Kirkkonummen kirkossa klo 12. Itsenäisyyspäivän hartauden toimittavat kappalainen Terho Haataja suomalaisesta seurakunnasta ja församlingspastor Heidi Juslin-Sandin ruotsinkielisestä seurakunnasta. Musiikista vastaa kanttori Mari Sirén suomalaisesta seurakunnasta.

Myös jumalanpalvelus lähetetään striimattuna Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan Facebook-sivun kautta. Lähetyksen seuraaminen ei vaadi kirjautumista. https://www.facebook.com/kirkkonummella   

Ihmistä puhutteleva suomalainen arkkitehtuuri juhlapuheen teemana

Kirkkonummella on monen ikäistä arkkitehtuuria. Uusi kirjastotalo Fyyri sai juuri arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon ja yli 100 vuotta vanha Hvitträskin taiteilijahuvila on kansainvälisesti tunnettu kansallisromanttisen arkkitehtuurin edustaja.

Tänä vuonna Hvitträsk on toiminut viisikymmentä vuotta museona. Itsenäisyyspäivän juhlapuhujaksi kutsuttiin sen takia Pepita Ehrnrooth-Jokinen Museovirastosta, hänelle ”Hvitträsk on sydämeni talo”. Hän aloitti oman museouransa jo 15-vuotiaana 1971 Hvitträskissä, ensin puutarhassa, sitten 1973 vakituisena oppaana ja myöhemmin museonhoitajana vuodesta 1997. Hän siirtyi 2014 Kansallismuseolle koordinaattoriksi, mutta hän toimii Hvitträsk-asiantuntijana ja opastaa siellä edelleen, silloin tällöin.

Pepita Ehrnrooth-Jokinen on syntynyt Helsingissä, mutta hän on viettänyt lapsuuden ja nuoruuden Kirkkonummen Luomassa. Ensimmäinen oma koti oli Kirkkonummen keskustan lähettyvillä. Sydämessään hän kertoo olevansa aina kirkkonummelainen.

Veikkolan viihdelaulajat tuovat tunnelmaa ohjelmaan

Fyyrin Mörne-salista lähetettävän ohjelman alussa Anna Calderara soittaa trumpetilla Oskar Merikannon sävelmän ”Soi vienosti murheeni soitto”. Kunnan tervehdyksen juhlassa lausuu valtuuston puheenjohtaja Anders Adlercreutz. Rannikkoprikaatin komentaja, kommodori Janne Huusko pitää juhlassa lyhyen kaksikielisen tervehdyksen. Musiikkiohjelmasta vastaa pääosin Veikkolan viihdelaulajat ry. Tämä kuoro perustettiin 2012 ja siinä on tällä hetkellä noin parikymmentä laulajaa. Yksi kuoron perustajista, oopperalaulaja ja muusikko Jyrki Niskanen johtaa kuoroa.

Pepita Ehrnrooth-Jokinen

”Hvitträsk on sydämeni talo”, kertoo tämän vuoden juhlapuhuja, palvelukoordinaattori ja Hvitträsk-asiantuntija Pepita Ehrnrooth-Jokinen

Hyvää itsenäisyyspäivää 2021!