Itsenäisyyspäivä Kirkkonummella 6.12.2020

06.12.2020 00:01 - 13.12.2020 23:59

Kategoria: Kulttuuri SenioritLapset Nuoret Vapaa-aika

Poikkeukselliset olot vaikuttavat tänä vuonna itsenäisyyspäivän viettoon eri puolilla Suomea, myös Kirkkonummella.

Kokoontumisrajoitusten takia itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaa ei Kirkkonummella tänä vuonna järjestetä.

Kaksikielinen sanajumalanpalvelus Kirkkonummen kirkossa järjestetään perinteisen aikataulun mukaan klo 12. Kirkkotila on suljettu, jumalanpalvelukseen voi osallistua vain verkon välityksellä. Suoratoisto näkyy Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan Facebook-sivun kautta. Katsoja voi seurata lähetystä ilman, että on kirjautunut Facebookin käyttäjäksi. Lähetys on nähtävillä yhden viikon ajan.

Ennen jumalanpalvelusta on kellosoitto klo 11:30 seppeltenlaskun merkiksi. Seppeleet sankarihaudoille pyydetään toimittamaan ensisijaisesti kukkakaupan välityksellä, jotta voidaan huolehtia riittävistä turvaetäisyyksistä. Kulttuuritoimen henkilökunta on kellotapulin luona ohjaamassa seppeltenlaskua.

Kirkkonummen uusi vesitorni Vesitorninmäellä valaistaan sinivalkoisin värein 6.12. klo 14:00 – 7.12. klo 9:30

Juhlallisuuksia televisiossa ja internetissä

Tänä vuonna itsenäisyyspäivän viettoa voi seurata televisiossa ja internetissä monin tavoin:
- Kaksikielinen sanajumalanpalvelus Kirkkonummen kirkossa, Lähetystä voi seurata Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan Facebook-sivuston kautta: www.facebook.com/kirkkonummella
- 6.12. seurataan tunnelmia Presidentinlinnasta ja nähdään, miten itsenäisyyspäivää vietetään eri puolilla Suomea. Juhlan yhteistyökumppanina on Yle, joka näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumat suorana sunnuntaina 6. joulukuuta kello 19.30–22 Yle TV1 -kanavalla. Myös katsojilla on mahdollisuus lähettää oma tervehdyksensä illan lähetykseen.

Seuraamme viranomaisohjeistusta ja siinä tapahtuvia muutoksia, jotka saattavat vaikuttaa järjestelyihin 6.12.2020.
Lisätietoja: kulttuuri@kirkkonummi.fi ja 0400-012872 (kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta)

Itsenäisyyspäivä Kirkkonummella 6.12.2020