Infektio-oireisten ei pidä tulla sosiaali- ja terveyskeskukseen ilman edeltävää yhteydenottoa

17.07.2020 14:24

Kategoria: Perusturva Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Koronatilanne on Kirkkonummella ja koko Suomessa rauhallinen, mutta tautia esiintyy edelleen. Suomessa strategiana on edelleen testata kaikki oireilevat potilaat, jotta mahdolliset covid-19-tartunnat saadaan heti tunnistettua ja taudin leviäminen estettyä.

Nyt kun ihmiset ovat alkaneet liikkua vapaammin, on myös muita infektioita alkanut esiintyä enemmän.  Jos sinulla on infektio-oireita, on tärkeää, että pysyt kotona ja soitat terveyskeskukseen, jolloin hoitaja haastattelee sinut ja ohjaa tarvittaessa covid-19-testiin (koronatestiin) omaan Drive in -näytteenottopisteeseemme.  Näytteenotto toimii vain ajanvarauksella.

Kirkkonummen terveyskeskuksessa toimii arkisin ajanvarauksella infektiopoliklinikka, jonne ohjataan kaikki hoitajan tai lääkärin arviota tarvitsevat hengitystie- tai suolioireiset infektiopotilaat.

On aina tärkeää edeltävästi soittaa terveysasemalle numeroon 09 2968 3401 saadakseen ohjeita ja tarpeen mukaan ajan infektiopoliklinikalle. Puhelin on ajoittain ruuhkautunut, mutta jää odottamaan takaisinsoittoa. Jos oireidesi vuoksi et voi odottaa seuraavaan arkipäivään, arki-iltaisin klo 16-20 ja viikonloppuna klo 8-20 palvelee kiirevastaanoton numero 09 2968 3400.  Ohjeita saa myös Päivystysavun numerosta 116117.

Majakka logo