Ikäihmisten keskiviikkokahvila – yhdessäoloa ja ajankohtaisia asioita

05.12.2019 08:55

Kategoria: Seniorit

Ikäihmisille suunnattu keskiviikkokahvila on avoinna keskiviikkoisin kello 16-17 Ohjaamon tiloissa osoitteessa Kirkkotallintie 1. Keskiviikkokahvila on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kaikille avoin ikäihmisten kohtaamispaikka.

Keskiviikkokahvilassa on mahdollista tavata tuttuja ja uusia ihmisiä ja samalla kuulla tietoa ajankohtaisista asioista. -Käsittelemme kahvilatilaisuuksissa säännöllisesti ikäihmisiä kiinnostavia aiheita, jotka liittyvät esimerkiksi palvelutuotantoon, omaishoitoon ja tiedotukseen, kertoo Kirkkonummen kunnan palveluohjaaja Marja Keränen.

Iloa ja osallistumista

Ajankohtaisten asioiden lisäksi keskiviikkokahvila tarjoaa myös iloa ja yhdessäoloa. Keskiviikkona 4.12. järjestettiin bingo, johon oli saatu palkintoja lahjoituksina. Ensi keskiviikkona 11.12. keskiviikkokahvilaan saapuu Kainulaiset-orkesteri viihdyttämään ja laulattamaan ikäihmisiä.

Vapaaehtoistoiminnalla suuri merkitys

Keskiviikkokahvila toimii Kirkkonummen kunnan ylläpitämänä. Kahvilan toimijat ja osa sisällöntuottajista ovat vapaaehtoisia.

-Kirkkonummella järjestetään tänä vuonna noin 400 arvokasta vapaaehtoistoimintakertaa. Vapaaehtoistoiminnan merkitys on todella suuri ja antoisa sekä ikäihmisille että tekijöille. Mielekkään tekemisen lisäksi täällä on myös syntynyt runsaasti uusia tuttavuuksia ja ystävyyssuhteita, kertoo Keränen.

Uudet vapaaehtoistyöntekijät ovat lämpimästi tervetulleita keskiviikkokahvilatoimintaan. -Kevyt pop up -malli voisi olla oikein toimiva. Esimerkiksi, kun ikäihmiset ovat toivoneet kovasti jumppahetkeä, niin joku vapaaehtoinen voisi käydä silloin tällöin vetämässä jumppatuokion keskiviikkokahvilassa, sanoo Keränen.

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä palveluohjaaja Marja Keräseen ark. klo 8 - 16 puh: 050 413 7443, sähköposti: marja.keranen@kirkkonummi.fi

Valtakunnallista vapaaehtoisten viikkoa vietetään 29.11.-5.12.

Keskiviikkokahvila on auki Ohjaamossa kello 16-17