Hyvinvointikeskuksen toimintamalleja kehitettiin laajalla asiantuntijajoukolla

24.11.2017 07:22

Kategoria: Perusturva

Perusturvapalveluiden työntekijät kokoontuivat 22.11.2017 ideoimaan tulevan hyvinvointikeskuksen uusia toimintamalleja isolla joukolla. Paikalla oli lähes 80 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista.

Hyvinvointikeskuksesta on tarkoitus tehdä moderni asiakkaiden palvelutarpeet uudella tavalla huomioon ottava sosiaali- ja terveyspalveluiden keskittymä.  Omahoito ja sähköiset palvelut kulkevat kehittämistyön rinnalla.

Hyvinvointikeskukseen tulevat laaja-alaiset sosiaali- ja terveydenhuollon avopalvelut lapsille ja lapsiperheille, työikäiselle väestölle sekä ikääntyneelle väestölle. Keskuksesta löytyvät lasten- ja äitiysneuvolapalvelut, perhepalvelut, perheneuvola sekä lasten kuntoutuspalvelut (puhe-ja toimintaterapia). Ikäihmisille on tarjolla mm. seuraavia palveluita: päivätoimintaa, muistipoliklinikka sekä lääkäreiden ja hoitajienvastaanotot. Koko väestölle on puolestaan tarjolla lääkäri- ja hoitajapalvelut, päivystys sekä kuntoutus-, mielenterveys- ja päihdepalvelut. Myös kotisairaalan tukikohta sijoittuu keskukseen.

Hankkeen edetessä tullaan kuulemaan kuntalaisten ja asiakkaiden toiveita ja näkemyksiä hyvinvointikeskuksesta.

Hyvinvointikeskus sijoittuu uimahallin läheisyyteen ns. Jokiniityn tontille.  Keskuksen arvioitu valmistumisaika on alkuvuonna 2021. Hankkeen L1 –suunnitelmat ovat valmistuneet. Perusturvalautakunta käsitteli suunnittelun tilannetta kokouksessaan 23.11.2017.

Ideointitilaisuus