Hylätyt ajoneuvot

Kirkkonummen kunta huolehtii kaduilta ja yleisiltä pysäköintialueilta hylättyjen ja kunnossapitoa haittaavien ajoneuvojen siirtämisestä.

Valtion teillä siirrot järjestää ELY-keskus. Yksityisillä alueilla siirron järjestäminen kuuluu maanomistajalle tai sen haltijalle/edustajalle. Liikennettä haittavaat ajoneuvot siirretään poliisin toimesta.

Kunnossapitoa haittaavat ajoneuvot siirretään lähimpään tarkoitukseen sopivaan paikkaan.

• Romuajoneuvot siirtyvät välittömästi kunnan omaisuudeksi.
  • Muita hylättyjä ajoneuvoja säilytetään yksi kuukausi, jonka kuluessa omistaja voi noutaa ajoneuvonsa kunnalle aiheutuneet kustannukset maksettuaan. Yhden kuukauden jälkeen hylätty ajoneuvo siirtyy kunnan omaisuudeksi.
  • Voit tilata maksullisen hylätyn ajoneuvon siirron yksityisalueelta, siirron tilaaja sitoutuu maksamaan auton tai autojen siirrosta Kirkkonummen kunnalle hinnaston mukaisen maksun:
    • Hylätyn ajoneuvon siirtotilaus yksityisalueelta (siirtokehotus)
      • Henkilöauto, pakettiauto,asuntovaunut, peräkärry(henkilöauto) 160,00 €/kpl
      • Linja-auto, kuorma-auto, kontit, perävaunut 300,00 €/kpl
    • Ajoneuvojen siirtotaksa
      • A. Hinauskulut 75,00
      • B. Säilytys 75,00
      • Hallintokulut 30 % (A + B) x 30% 45,00

Siirretyistä ajoneuvoista kuulutetaan kunnan nettisivuilla ja virallisella ilmoitustaululla.

Vastuutaho:
Kirkkonummen kunta/Kyrkslätts kommun (tuottaja)
Kansalaiset
Liikenne
elottomat objektit / korit (ajoneuvot), romu / romuajoneuvot, liikenne / ajoneuvoliikenne