Henkilökohtaisen avun palveluseteli

Mikä on palveluseteli?

Henkilökohtaiseen apuun oikeutetut henkilöt voivat hyödyntää palveluseteliä ja valita itse palveluntuottajan kunnan hyväksymistä palveluntuottajista.

Palvelusetelillä tarkoitetaan henkilökohtaiseen apuun oikeutetulle asiakkaalle kunnan myöntämää sitoumusta (viranhaltijan tekemä palvelupäätös ja maksusitoumus) jonka mukaan se korvaa palveluntuottajalle palvelusetelissä mainitun palvelun kustannukset palvelusetelin arvon mukaisesti.

Jos haluat jatkossa henkilökohtaista apua palvelusetelimallilla, ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijään, tai tee hakemus vammaispalveluihin. Sosiaalityöntekijän kanssa voitte arvioida, sopiiko palvelusetelimalli juuri sinulle. Sosiaalityöntekijä tekee asiasta päätöksen ennen kuin palvelu voi alkaa.

Mikäli saat myönteisen päätöksen voit valita palveluntuottajan kunnan ylläpitämästä palveluntuottajien rekisteristä ja toimittaa maksusitoumuksen heille.

Palveluseteli on tukimuoto kunnalta, jolla voi ostaa palveluita, jotka kunnan kuuluu järjestää asukkailleen niin, että asiakas valitsee palveluntuottajan ja sopii palvelun toteutuksesta suoraan kuluttajana.

Henkilökohtaisen avun palveluseteli on tukimuoto, jolla voi ostaa avustajan palveluita.

Miten palvelusetelin saa?

Jos olet kiinnostunut palvelusetelimallista, sinun tulee hakea oikeutta sen käyttämiselle omalta sosiaalityöntekijältä.

Jos sinulle myönnetään palveluseteli saat, siitä virallisen päätöksen ja setelin, jonka toimitat palveluntuottajalle.

Tuntimäärä ja avustajan työt

Päätökseen ja seteliin on merkitty tuntimäärä, kuinka monta tuntia voit käyttää avustajaa. Jos tuntimäärää tulisi mielestäsi muuttaa, ole yhteydessä vammaispalveluihin.

Hyväksytyt palveluntuottajat

Tällä sivulla julkaistaan ajantasainen lista kunnan hyväksymistä henkilökohtaisen avun palveluntuottajista, jotka ottavat vastaan henkiläkohtaisen avun palvelusetelin.

Lista palveluntuottajista

Lisätietoa

Lyhyt käyttöopas

Sääntökirja 1.5.2022


Palveluntuottajille