Hei sinä peruskoulun päättävä nuori – hae kesätöihin Kirkkonummen kunnalle!

11.02.2019 09:15

Kategoria: Työllisyys Lapsiystävällinen kunta Nuoret

Ensi kesänä 350 kirkkonummelaista peruskoulun päättävää nuorta saa kesätöitä kunnalta kahdeksi viikoksi. Tämän lisäksi kunta auttaa nuoria kesätöiden hankkimisessa tarjoamalla 250 kesäseteliä kirkkonummelaisissa yrityksissä työskentelyyn.

Idea kirkkonummelaisten nuorten kesätöiden erityistukemiseen tuli kunnan nuorisovaltuustosta. ”Koimme, että ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen nuorelle ei ole ihan helppoa. On hienoa, että kotikunnan nuorisovaltuusto pystyi vaikuttamaan asiaan," kertoo Kirkkonummen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Saga Lavi.

Kirkkonummen kunnan talousarvioneuvotteluissa tartuttiin nuorisovaltuuston ehdotukseen ja nostettiin kesätyömäärärahaa tälle vuodelle 180 000 euroon. ”On suuri ilo, että kunta voi auttaa kesätöiden hankkimisessa koko kirkkonummelaista ikäluokkaa. Ensimmäinen kesätyöpaikka on suuri etu nuorelle tulevaisuuden työnhakuun. Erityisen hienoa on se, että nuorisovaltuusto on ollut asiassa aloitteellinen”, sanoo Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio.

Kahden viikon työjaksolta kunnan palveluksessa maksetaan nuorelle 375 euron palkka. Tarjolla on työtä esimerkiksi vanhustenhoidon, lastenhoidon, siivouksen ja kunnossapidon tehtävissä eri puolilla kuntaa. Kesäsetelin saava nuori hankkii itse työpaikkansa Kirkkonummella sijaitsevasta yrityksestä. Kunta maksaa tukea yritykselle nuoren palkkaukseen 200 euroa edellyttäen, että kesätyöjakso yrityksessä on vähintään kahden viikon pituinen ajalla 1.6.-4.8.2019 (35 h/vko).

Kirkkonummella on hieman alle 600 peruskoulun päättävää 2003 syntynyttä nuorta. Kesätöistä kiinnostuneiden kirkkonummelaisten nuorten kesätyöhaku on käynnistynyt ja jatkuu 6.3. asti.

Ole ajoissa, toimi vaikka heti!

Täytä sähköinen hakulomake

Tulostettava lomake

Kunnan muut kesätyöpaikat tulevat myöhemmin hakuun.

kesätyö