Hakeminen varhaiskasvatukseen

Voit hakea lapselle varhaiskasvatuspaikkaa kunnallisesta tai yksityisestä varhaiskasvatuksesta ympäri vuoden. Jätä hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Jos tarvitset paikan varhaiskasvatuksesta kiireellisesti, esimerkiksi työllistymisen takia, jätä hakemus viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsesi tarvitsee paikan.

Jokaisella lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen 20 tuntia viikossa, perustuen varhaiskasvatuslakiin 1.8.2016. Kirkkonummen kunta ei rajaa lapsen oikeutta käyttää kokopäiväistä varhaiskasvatusta 1.1.2018 alkaen.

Päätös lapsen varhaiskasvatuspaikasta lähetetään perheille kirjallisena noin kaksi kuukautta ennen hoidon tarvetta.

Lisätietoa hakemisesta varhaiskasvatukseen

Kerhoon hakeminen

Kerhoihin haetaan maaliskuussa. Kerhohaku alkaa 1.3.2018 klo 9.00. Tämän jälkeen tulleet hakemukset huomioidaan valittaessa lapsia 8.8.2018 alkaviin kerhoihin. Etusija kerhopaikkaan on 3 vuotta täyttäneillä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerhopaikkaa hakeneet perheet kutsutaan huhtikuussa alueelliseen palvelumuotoilu-iltaan, jossa perheillä on mahdollisuus ideoida ja esittää toiveita kerhojen toimintaan (esimerkiksi toimintapäivät, kerhon alkamisaika).

Päätös kerhopaikasta tehdään lapselle toimintavuodeksi kerrallaan ja se lähetetään huoltajille toukokuussa. Kerhohakemuksen voi jättää myös muina aikoina. Vapautuvia kerhopaikkoja täytetään sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu toimintavuoden aikana. Tällöin päätös kerhopaikasta lähetetään perheille noin kuukautta ennen kerhon alkamista. Kerhopaikka vastaanotetaan kirjallisesti. Vastaanotettu kerhopaikka tulee irtisanoa kirjallisesti. Irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Kerhot

Hakemus ja sen käsittely

Samalla hakemuksella haetaan

• paikkaa kunnallisesta päiväkodista ja perhepäivähoidosta
  • paikkaa kunnallisesta varhaiskasvatuksen kerhosta
  • ilmoittaudutaan esiopetukseen
  • palveluseteliä

Sähköinen kerho-, päivähoito- ja esiopetushakemus

Paperinen kerho-, päivähoito- ja esiopetushakemus (palautetaan päiväkotiin tai varhaiskasvatuksen toimistoon, Kirkkonummen kunta, Sivistystoimi PL 20, 02401 Kirkkonummi)

Sähköisen hakemuksen selaintuki ohjelmille Internet Explorer (versiot 7,8 ja 9), Google Chrome, Mozilla FireFox, Opera ja Safari. Palveluun kirjaudutaan lapsen vanhemman verkkopankkitunnuksilla.

Hakemuksen käsittely

1. Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja/Ruotsinkielisen päiväkodin johtaja on yhteydessä perheeseen ennen hakemuksen käsittelyä ja tarkistaa hakemuksessa annetut tiedot ja kertoo perheelle olemassa olevista eri vaihtoehdoista, alueen paikkatilanteesta ja käsittelyaikataulusta.
  2. Sijoittaminen: Alueen varhaiskasvatuksen palveluohjaaja käsittelee saapuneet hakemukset yhteistyössä päiväkodin johtajien kanssa.(suomenkielinen varhaiskasvatus)
    Tai
    Päiväkodin johtaja käsittelee saapuneet hakemukset. (ruotsinkielinen varhaiskasvatus)
  3. Päätös varhaiskasvatuspaikasta perheille: Päätös lähetetään teille kirjallisena kaksi kuukautta ennen hoidon aloitusta. Akuuteissa päätöksissä käsittelyaika on lyhyempi.
  4. Varhaiskasvatuspaikan vastaanottaminen: Varhaiskasvatuspäätöksen liitteenä seuraa lomake, jolla ilmoitetaan varhaiskasvatuksen vastaanottamisesta tai siitä kieltäytymisestä. Päätöksessä olevaa hoidon aloituspäivämäärää voi tarvittaessa siirtää tällä lomakkeella enintään yhdellä kuukaudella eteenpäin. Tarkistakaa myös, että hoitoaika vastaa tarvettanne. Nämä tiedot ja mahdolliset muutokset tulee ilmoittaa edellä mainitulla lomakkeella ja palauttaa se kahden viikon sisällä päätöksen vastaanottamisesta siinä ilmoitettuun osoitteeseen muutoin päätös raukeaa.

Hakeminen yksityiseen varhaiskasvatukseen

Kun haet paikkaa yksityisestä päiväkodista tai perhepäivähoidosta, ota yhteyttä suoraan hoitopaikkaan. Palveluntuottaja päättää lasten valinnasta.

Lue lisää palvelusetelistä täältä.