Haapajärven päiväkoti

Päiväkotimme

Päiväkotimme sijaitsee kauniissa kulttuurimaisemassa vanhan Haapajärven kirkon kupeessa. Alkuperäinen koulurakennus on vuodelta 1896 ja se peruskorjattiin viihtyisäksi päiväkodiksemme vuonna 2006.

Päiväkodissamme, joka on kaksikerroksinen, on kolme ryhmää; Pumpulit, Pellavat ja Villat. Pellavat ja Villat ovat isompien lasten ryhmiä ja ne toimivat yläkerrassa ja Pumpuleiden ryhmä, jossa ovat talomme pienokaiset, sijaitsee alakerrassa. Alakerran tunnelmallisessa tuvassa nautimme päivän ateriat, tilaa käytetään myös monipuolisesti myös muuhun toimintaan.

Toimintamme

Toimintamme peruslähtökohtana on, että kohtaamme lapsen yksilönä kunnioittaen lapsuutta elämän vaiheena. Suunnittelemme toimintaa lasten tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden pohjalta erilaisten projektien avulla toiminnallisia menetelmiä käyttäen. Meille tärkeää on löytää jokaisen lapsen vahvuudet ja luoda kannustava sekä positiivinen ilmapiiri, jossa lapsella on hyvä olla ja rakentaa myönteinen minäkuva itsestään.

Täällä luonnonläheisessä maisemassa on helppo tutustua luonnon monimuotoisuuteen, luonnossa liikkuminen ja luontoon tutustuminen on tärkeä osa toimintaamme.

Meillä lasten leikeillä on tärkeä sija. Kunnioitamme lasta, hänen leikkiään ja luomme mahdollisuuden pitkäkestoiseen leikkiin kiireettömässä päivässä. Syli ja läheisyys, turvallisuus sekä lasten henkilökohtainen huomiointi ovat asioita, jotka ohjaavat toimintaamme.

Kasvatuskumppanuuden hengessä teemme huoltajien kanssa tiivistä yhteistyötä kunnioittaen heidän näkemyksiään. Haluamme kasvattaa yhdessä lasten huoltajien kanssa iloisia, uteliaita ja hyvän itsetunnon omaavia lapsia. Meille tärkeää on, että lapsella on tunne; täällä päiväkodissa on hyvä olla!

Päiväkotimme on mukana Ilo kasvaa liikkuen ohjelmassa. Hyödynnämme toiminnassamme myös Aikamatkalla –hankkeesta saatuja oppeja.

Käytössämme on digitaaliset kasvun kansiot jokaiselle lapselle, joita rakennamme yhdessä lasten ja huoltajien kanssa. Kasvun kansioon lapsi dokumentoi omia mielenkiinnon kohteitaan, kasvuaan, kehitystään ja oppimistaan yhdessä kasvattajan sekä huoltajan kanssa.

Ryhmien yhteystiedot

Ryhmä Ikä Puhelinnumero
Pumpulit 0-4 040 583 5496
Pellavat 5 050 413 7486
Villat 3-5 040 583 5242

Aukioloaika:
6.30 - 17.00

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelethan asiasta päiväkodin johtajan kanssa.

Osoite:
Puukirkontie 24