Gesterbyn päiväkoti

Päiväkotimme

Gesterbyn päiväkoti on Kirkkonummen kunnan vanhin päiväkoti kerrostalon kivijalassa. Toimintamme perustuu tasa-arvoon ja jokaisen kunnioitukseen.  Päiväkotimme on pieni ja kodinomainen, sekä tiloiltaan monimuotoinen. Aamuisin kaikki lapset otetaan vastaan Oravanpesän tilaan turvallisuuden tunteen vahvistamiseksi.  Pihamme sijaitsee luonnon läheisyydessä ja metsän ympäröimänä. Viereisen nuorisotalon liikuntasalia käytämme viikoittain sisäliikuntaan. Kävelymatkan päässä ovat Kirkkonummen keskusta, urheilukenttä ja kirjasto. Bussipysäkki on lähellä.

Toimintamme

Leikki ja luovuus ovat läsnä joka päivä pedagogiikassamme. Kannustamme lapsia monipuoliseen leikkiin ja itseilmaisuun. Sen avulla toteutuu lapsilähtöinen toiminta ja uuden oppiminen yhteisesti rakentuvassa, innostavassa oppimisympäristössämme. Toimintamme toteutuu pienryhmätoimintana ja jokaisen lapsen yksilöllisen kehitystason huomioivana. 

Kolmen ryhmän päiväkotimme mahdollistaa hyvin koko talon yhteiset projektit. Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen yhteistyö turvaa lapselle yhtenäisen opinpolun. Teemme yhteistyötä lähikoulun kanssa. Huomioimme kaikessa toiminnassa kestävän kehityksen arvot. Lähiympäristö antaa hyvät mahdollisuudet luontokasvatukseen. Metsäretkillä käymme joka viikko. Ilo kasvaa liikkuen -hankkeen toiminta näkyy lasten arkiliikkumisena päivittäin. Medialeikin tavoitteena on auttaa lasta ymmärtämään digitaalista maailmaa sekä sen keinoja ja mahdollisuuksia oppimisen tukena. 

Jokaisen lapsen ja aikuisen arvostava kohtaaminen omana itsenään, sekä kieli- ja kulttuuritietoisuus ovat tärkeä osa päiväkotimme arkea. Kasvun ja oppimisen tukena toiminnassamme ovat mukana taidepedagogi, varhaiskasvatuksen suomi toisena kielenä-opettaja sekä laaja-alainen erityisopettaja.

Yhteisöllinen ja osallistava toimintatapamme päiväkodin henkilöstön, perheiden ja lasten kesken on jatkuva kehittämiskohteemme, joka takaa lämpimän tunnelman ja hyvän ilmapiirin.

Ryhmien yhteystiedot

 Ryhmä Ikä Puhelinnumero
Tikankolo 1-4 040 824 8394
Kuusenlatva 3-5 040 126 9644

Aukioloaika:
klo 6.30 - 17.15

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelethan asiasta päiväkodin johtajan kanssa.

Osoite:
Hevoshaansilta 2
02410 Kirkkonummi

Sähköposti:
etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Päiväkodin johtaja:
Elina Utriainen
040 568 9620

Varajohtaja:
Kaisa Winqvist
050 414 3504

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja:
Johanna af Björksten
040 126 9836

Varhaiskasvatuksen psykologi:
Laura Lindqvist
040 126 9740

Esiopetuksen kuraattori:
Tiia Lamberg-Leinonen
040 126 9741