Fysioterapia

Fysioterapian puoleen voitte kääntyä toimintakyvyn häiriytyessä kivun, sairauden tai vamman takia.

Fysioterapiassa hoito painottuu arvioon, ohjaukseen, seurantaan ja ryhmätoimintaan.

Lievempien tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi fysioterapeutille voi varata ajan konsultaatioon oma-aloitteisesti tai lääkärin lähetteellä. Vammojen ja leikkausten jälkitiloissa sekä muissa vaikeissa toimintahäiriöissä järjestetään tarpeen mukaisia yksilöfysioterapiajaksoja, jolloin edellytetään terveyskeskus- tai sairaalalääkärin lähetettä.

Fysioterapian ryhmät soveltuvat kuntoutusvaiheessa monille, esim. tuki- ja liikuntaelinongelmien alkuvaiheen ja leikkausten jälkeen sekä neurologisissa sairauksissa. Ryhmät kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa ja sisältävät harjoitteiden lisäksi tietoa ja ohjausta. Osallistuminen edellyttää fysioterapeutin tekemää alkukartoitusta, jonka yhteydessä ryhmätoiminta arvioidaan sopivaksi vaihtoehdoksi.

Fysioterapia lapsille

Fysioterapeutin puoleen voitte kääntyä mikäli olette huolissanne alle kouluikäisen lapsen liikunnallisesta kehityksestä sen ollessa viivästynyt tai poikkeava. Ajan voi varata oma-aloitteisesti konsultaatioon, mutta useimmiten suositus tulee neuvolasta arvioon ja ohjaukseen tai perus- ja erikoissairaanhoidon lähetteellä terapiaan.

Vastuutaho:
Kirkkonummen kunta/Kyrkslätts kommun (tuottaja)
Kansalaiset
Kuntoutus
fysioterapia / fysikaalinen hoito

Keskitetty ajanvaraus

puh. (09) 2968 3330

ma-to klo 8-9 ja 13-14

Puhelinvastaajaan voi myös jättää soittopyynnön muina aikoina.

Vastaanottojen sijainti

Keskustan terveysasema