EU:n koronatodistus eli koronapassi – kuinka saan sen

03.12.2021 09:30

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

EU:n koronatodistus eli koronapassi koostuu kolmesta eri todistuksesta:

-          todistus koronarokotuksesta,

-          todistus koronatestituloksesta,

-          todistus sairastetusta koronavirustaudista.

Suomessa koronatodistuksen saa Omakannasta. Todistuksessa on tiedot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

EU:n koronatodistuksen saa kätevästi Omakanta-palvelusta (kanta.fi). Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa rokotuksen saamisen jälkeen muutaman vuorokauden kuluessa. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos olet saanut kaksi tai kolme rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy.

Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista, todistuksen voi hakea keskustan terveysaseman arkistosta (osoite: Virkatie 1, 02400 Kirkkonummi). EU:n koronatodistus voidaan tulostaa arkistossa henkilöllisyystodistusta tai Kela-korttia vastaan. Terveyskeskuksen arkisto on avoinna ma-pe klo 8-15. Puh. 040-1269465.

Lasten ja nuorten EU:n koronatodistukset

Alle 10-vuotiaan huoltaja näkee ja voi tulostaa tai ladata EU:n koronatodistuksen Omakannasta (kanta.fi).

Yli 10-vuotias saa itse ladattua tai tulostettua korontodistuksen Omakannasta, jos hänellä on käytössään vahvan tunnistautumisen mahdollisuus, esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Yli 10-vuotiaan alaikäisen huoltaja ei tällä hetkellä näe eikä voi ladata tai tulostaa lapsen/nuoren koronatodistusta Omakannasta.

Jos yli 10-vuotias lapsi tai nuori tarvitsee koronatodistuksen eikä hän voi itse sitä ladata tai tulostaa Omakannasta, todistuksen voi hakea tällöin terveyskeskuksen arkistosta.

Huomioithan, että EU-koronarokotustodistuksen saa siitä maasta tai kunnasta Suomessa, jossa rokotus on annettu. Suomessa koronarokotustodistuksen voi saada vain Suomessa annetuista ja Suomessa käytössä olevista rokotevalmisteista. Ulkomailla saaduista rokotteista ei tällä hetkellä pystytä myöntämään todistuksia vaan todistuksen saa siitä maasta, josta on rokotteet saanut.

majakkalogo