Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt uusista koronarajoituksista – Kirkkonummella kielletään yleisötilaisuudet sisätiloissa ja tiloja määrätään suljettavaksi

23.12.2021 17:01

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Voimakkaasti heikentyneen koronatilanteen ja nopeasti leviävän omikron-virusmuunnoksen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia rajoituspäätöksiä. Tilanne on vakava Uudellamaalla, jossa kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloja määrätään suljettavaksi lyhytaikaisesti kokonaan.

Uudet määräykset koskevat kokoontumisia ja tilojen käyttöä, ja ne tulevat voimaan 28.12. alkaen. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Uudellamaalla kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.2021–17.1.2022. Lisäksi alueelle on annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta. Sulkupäätös on voimassa kaksi viikkoa ajalla 28.12.2021–10.1.2022.

AVI:n määräys tilojen sulkemisesta tarkoittaa sitä, että kaikki seuraavat julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat pitää sulkea:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
    sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Kirkkonummen uimahalli on suljettu 28.12.2021-10.1.2022.

Jokirinteen liikuntahalli, Väestösuojan liikuntahalli, koulujen sekä nuorisotilojen liikuntatilat, kuntosalit sekä kaikki kunnan sisäliikuntatilat sekä Masalan nuorisoteatteri on suljettu 28.12.2021-10.1.2022.

 Edellä mainittuja tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Päätös ei rajoita myöskään ammattiurheilemista.

Kunnan tiloissa noudatetaan näiden kohderyhmien osalta kunkin tilan voimassa olevia vuoropäätöksiä.

 Kirjasto on edelleen avoinna. Yleisötilaisuuksia ei kirjastossa voi järjestää.

Nuorisotilatoimintaa on tällä hetkellä Fyyrissä. Asiakasmääriä rajoitetaan terveysturvallisuus huomioiden. Masalan ja Veikkolan nuorisotilatoiminta on tauolla 9.1.2022 saakka.

Kansalaisopiston opetus on tauolla 16.1.2022 saakka.

Musiikkiopisto ja kuvataidekoulu toimivat normaalisti terveysturvallisuus huomioiden. Kevätkausi alkaa 10.1.2022.

 AVI:n päätös kokoontumisrajoituksista koskee myös muita kunnan hallinnoimia tiloja, mukaan lukien kunnantalo.

Kirkkonummen koronainfektioiden ilmaantuvuusluku on ollut viimeisen kahden viikon aikana 350/100000 asukasta. Uusia koronaan sairastuneita on viimeisen kahden viikon aikana ollut keskimäärin 11 päivässä, enimmillään 28 päivässä. Aiempia virusvariantteja herkemmin tarttuvaa omikron-virusvarianttia on viimeisen viikon aikana ollut Kirkkonummella 46 % tapauksista.

Majakka