Espoo–Salo-oikoradan yleissuunnittelu on käynnissä

10.10.2018 09:09

Kategoria: Asuminen ja ympäristö

Ensimmäinen infotilaisuus järjestettiin Vihdin ja Kirkkonummen alueella tiistaina 9.10. Veikkolassa. Tilaisuudessa kerrottiin asukkaille tietoa Espoo–Salo-oikoradan yleissuunnittelusta, jonka lisäksi kuultiin hankkeen eri osapuolten alustuksia suunnittelun etenemisestä sekä karttapalautepalvelusta. Tilaisuuden päätteeksi yleisöllä oli mahdollisuus keskustella suunnittelijoiden kanssa ja nähtävillä oli myös hankkeeseen liittyviä karttoja.

Voit antaa palautetta karttapalautepalvelussa

Infotilaisuuden yhteydessä avattiin myös hankkeen karttapalautepalvelu, jossa voi antaa vapaasti palautetta radan ja siihen liittyvien teiden suunnittelusta. Karttakyselyssä esitetään jatkosuunnitteluun valittu alustavan yleissuunnitelman ratalinjaus ja siihen liittyvät tunnelit, sillat sekä tiesuunnitelmat. Kartalla ratalinjaus esitetään maakuntakaavan maastokäytävänä, johon kaksiraiteinen rata suunnitellaan. Kysely on avoinna 9.10.–30.11.2018.

Espoo–Salo-oikoradan yleissuunnittelun infotilaisuudet jatkuvat vielä 10.10. Salossa, 23.10. Lohjalla ja 24.10. Espoossa.

Haluatko uutiskirjeen sähköpostiisi?

Tarkempaa tietoa hankkeesta löytyy Espoo-Salo-oikoradan hankesivuilta, joilla on mahdollista ilmoittautua hankkeen postituslistalle. Ilmoittautuneille lähetetään hankkeen uutiskirjeitä, kutsut yleisötilaisuuksiin ja tietoa muista osallistumismahdollisuuksista.

Espoo–Salo-oikorata on osa nelivaiheista Helsinki–Turku nopea junayhteys -hanketta, joka lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa sekä tuo uusia mahdollisuuksia alueiden kasvuun ja kehitykseen. Espoo–Lohja–Salo välille suunnitellaan noin 95 kilometriä kokonaan uutta rautatieyhteyttä.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Heidi Mäenpää, Liikennevirasto, puh. 029 534 3819, heidi.maenpaa@liikennevirasto.fi

Espoo–Lohja-välin projektipäällikkö Seppo Veijovuori, Sitowise Oy, puh. 020 747 6057, seppo.veijovuori@sitowise.com

Lohja–Suomusjärvi-välin projektipäällikkö Kari Fagerholm, Pöyry Finland Oy, puh. 0400 289920, kari.fagerholm@poyry.com

Suomusjärvi–Salo-välin projektipäällikkö Markku Salo, Ramboll Finland Oy, puh. 0400 711 261, markku.salo@ramboll.fi

rautatie