Espoon seudun ympäristöterveys tiedottaa: Vesijohdot kloorataan Finnsbackan alueella, jonka jälkeen astuu voimaan veden keittokehotus

06.06.2018 17:50

Kategoria: Vesihuolto

Päivitetty tiedote 6.6.2018, klo 16:30

Kirkkonummella Finnsbackassa osoitteessa Veturitallintie on tapahtunut talousvesijohdon putkirikko rakennustyömaan kaivutöissä keskiviikkona 6.6.2018. Putkivuoto on nyt korjattu.

Tehoklooraus, jonka yhteydessä runkovesijohto ja kiinteistöjen vesijohdot kloorataan, toteutetaan kartalla näkyvällä alueella (liite) osoitteista Topparoikka, Nummikuja, Veturitallintie, Winellintie ja Finnsbackankuja.

Tehoklooraus aloitetaan 6.6.2018, noin klo 19:00 ja se päättyy (arviolta) 7.6.2018 klo 05:00. Kloorauksen jälkeen astuu voimaan talousveden keittokehotus.

Asukkaita kehotetaan juoksuttamaan asuntojensa hanoja niin, että kaikista hanoista tulevassa vedessä on selkeästi havaittava kloorin haju.

Tehokloorauksen aikana kloorattua vettä ei saa käyttää muuhun kuin WC:n huuhteluun. Kloorattua vettä ei pidä juoda eikä käydä suihkussa mahdollisten ärsytysoireiden vuoksi. Vesi ei ole kuitenkaan nautittuna terveydelle vaarallista.

Kloorauksen päätyttyä verkosto huuhdellaan. Asukkaiden tulee juoksuttaa hanoja niin, että kloorattu vesi poistuu kiinteistöjen putkista. Huuhtelun jälkeen otetaan vesinäytteet veden laadun varmistamiseksi.

Väliaikaiset vedenjakelupisteet on järjestetty Veturitallintien kääntöpaikalle sekä Asematien ja Koulupolun risteykseen.

Tämä ohje on voimassa toistaiseksi. Vedestä otettujen näytteiden valmistuttua annamme uudet ohjeet 8.6.2018, aamupäivällä.

Pahoittelemme häiriötä.

Espoo 6.6.2018

Kaisa Hemminki

valvontayksikön päällikkö

Espoon seudun ympäristöterveys

Krista Viitasalo

vs. vesihuoltopäällikkö

Kirkkonummen Vesi

Espoon seudun ympäristöterveyden tiedote 6.6.2018, klo 15:30

Kirkkonummella Finnsbackassa osoitteessa Veturitallintie on tapahtunut talousvesijohdon putkirikko rakennustyömaan kaivutöissä keskiviikkona 6.6.2018. Alue on eristetty ja korjaustyöt ovat käynnissä.

Vedenjakelu on keskeytetty kartalla näkyvällä alueella (liite) osoitteista Topparoikka, Nummikuja, Veturitallintie, Winellintie ja Finnsbackankuja.

Väliaikaiset vedenjakelupisteet järjestetään katkoksen ajaksi Veturi-tallintien kääntöpaikalle sekä Asematien ja Koulupolun risteykseen.

Putkirikon yhteydessä vesijohtoon on saattanut päästä maaperästä epäpuhtauksia ja varotoimenpiteenä Espoon terveydensuojeluviranomainen on määrännyt kiinteistöjen vesijohdot kloorattavaksi. Putkiston tehokloorausta valmistellaan parhaillaan.Kiinteistöjen putkistojen tehoklooraus aloitetaan korjauksen jälkeen heti, kun kaikille asukkaille on saatu tieto asiasta.

Tehokloorauksen johdosta vettä voi käyttää ainoastaan WC pöntön huuhteluun.

Tämä ohje on voimassa toistaiseksi ja ohjetta tarkennetaan mahdollisimman pian.

Pahoittelemme häiriötä.

Espoo 6.6.2018

Kaisa Hemminki

valvontayksikön päällikkö

Espoon seudun ympäristöterveys

Krista Viitasalo

vs. vesihuoltopäällikkö

Kirkkonummen Vesi

Aikaisempi tiedote:

Julkaistu 6.6.2018 klo 11:30

Vedenjakelukatkos Finnsbackan alueella

Vedenjakelu on keskeytynyt Finnsbackan alueella. Veturitallintiellä on työmaa-alueella tapahtunut putkirikko kaivuutyön yhteydessä. Vika pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Väliaikainen vedenjakelupiste järjestetään katkoksen ajaksi Asematien ja Koulupolun risteykseen.

Korjaustöiden aiheuttamat virtaamavaihtelut saattavat sekoittaa vettä myös muualla keskustan alueella vesijohtoverkostossa ja tämän johdosta käyttövedessä voi esiintyä sameutta tai sakkaisuutta. Käyttäjiä pyydetään juoksuttamaan vettä kunnes sameus tai sakka poistuu.

Pahoittelemme häiriöitä!

Vesihuolto