Erityisjärjestelyt varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa

13.03.2020 17:35

Kategoria: Opetus Varhaiskasvatus Koulut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Lapset

Perjantaina 13.3.2020 koulujen oppilaiden sekä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajille on annettu seuraavat toimintaohjeet liittyen koronaviruksen torjuntatoimiin.

Sairaana ei pidä mennä päiväkotiin, kouluun eikä töihin

Lasten ei myöskään tule mennä päiväkotiin tai kouluun, jos epäillään heidän olevan sairaita.

Ulkomailta palaavien lasten, nuorten ja opiskelijoiden tulee jäädä kotiin kahdeksi viikoksi matkalta paluun jälkeen ja sopia päiväkoteihin ja kouluihin palaamisen ajankohdasta ja poissaoloajan järjestelyistä yhdessä oman päiväkodin tai koulun kanssa.  

Koululaisten kohdalla huoltajat voivat olla yhteydessä luokanopettajaan tai luokanvalvojaan, päiväkotilasten ja esikoululaisten huoltajat päiväkodin johtajaan.

Soita terveyskeskukseen, jos arvelet tarvitsevasi terveydenhuollon ammattilaisen apua itsellesi tai lapsellesi – jos sinulla on esimerkiksi äkillisiä hengitystieoireita, kuten korkea kuume, yskä tai hengenahdistusta tai jos epäilet koronaviruksen aiheuttamaa infektiota. Näin pystymme hidastamaan taudin leviämistä.

Yhteystiedot Kirkkonummella
• terveyskeskus puh. 09 2968 3401
• Päivystysapu auttaa iltaisin ja viikonloppuisin, kun terveyskeskukset ovat suljettuina, puh. 116 117

Mahdolliseen kotikaranteeniin määrättävät oppilaat saavat tarkempia ohjeita itsenäisistä opinnoista koululta. Opetuksessa hyödynnetään etäyhteyksiä mahdollisuuksien mukaan. Oppilaat pitävät kaikki oppikirjat kotona, josta kuljettavat päivittäiset, tarvitsemansa kirjat mukanaan kouluun, ja takaisin kotiin.

Karanteenin sattuessa, esiopetusta tai varhaiskasvatusta ei järjestetä etänä.

Koulujen ja lukioiden ulkomaanmatkat perutaan toistaiseksi. Päiväkoteihin, kouluihin ja lukioihin suunnitellut vierailut ulkomailta lykätään.

Sivistys- ja vapaa-aikapalvelut 13.3.2020

kunnan majakka