Ensimmäinen hoitokäynti puolitoistavuotiaana

Kutsumme kaikki 1,5-vuotiaat lapset suuhygienistin hammastarkastukseen kotiin lähetettävällä kirjeellä. Ajan voit varata, siirtää tai peruuttaa ajanvarauksemme kautta.

Tarkastuksen lisäksi ensimmäisellä käynnillä käymme yhdessä läpi lapsen hampaiden ja suun tilanteen ja neuvomme ja opastamme lapsen suun ja hampaiden omahoidossa. Sovimme käynnin yhteydessä myös seuraavan tarkastuksen ajankohdan. Käynnillä on oiva tilaisuus myös kysyä ammattilaisiltamme sinua mahdollisesti askarruttavista suun hoitoon liittyvistä asioista.  

Ennen puolentoistavuoden ikää terveydenhoitajamme opastavat sinua lapsesi hampaiden hoidossa neuvolakäyntien yhteydessä. Suuhygienistimme osallistuvat myös puolivuotiaiden ryhmäneuvolakäynnille yhteistyössä terveydenhoitajien kanssa. Mikäli koet kuitenkin tarvetta tulla lapsesi kanssa jo aiemmin hammashoitolaan, ota yhteyttä ajanvaraukseemme.

Lasten hammashoitokäynnit ovat maksuttomia, kunnes lapsi täyttää 18-vuotta. Peruttamattomasta käyttämättömästä ajasta peritään kuitenkin asetuksen mukainen maksu 15-ikävuodesta lähtien. Lisäksi tapaturmatodistukset ovat maksullisia.