Energianeuvonta

Kysy energianeuvojilta Facebookissa

Motivan energianeuvojat antavat puolueetonta ja maksutonta energianeuvontaa kaikissa arjen energia-asioihin liittyvissä kysymyksissä.

Neuvontaa tarjotaan Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla sekä Motiva.fi/koti ja Aurinkosahkoakotiin.fi -sivustojen Messenger-viestipalvelun kautta. Energianeuvojat vastaavat arkisin klo 9-16 välillä.

Palvelun käyttäminen vaatii Facebook-tilin.

Löydä alueesi energianeuvoja

Tiesitkö, että voit saada maksutonta energianeuvontaa Uudellamaalla? Uudenmaan energianeuvonta Rambollin asiantuntijoiden johdolla tarjoavat kuntalaisille energianeuvontaa arjen energiakysymyksiin. Neuvonta on maksutonta.

Onko sinulla energiatehokkuuteen tai uusiutuvaan energiaan liittyviä kysymyksiä? Lähetä kysymyksesi energianeuvojalle sähköpostilla osoitteeseen: energianeuvonta@ramboll.fi Facebookin käyttäjät voivat olla yhteydessä neuvojiin myös Messengerillä!

Lisätietoja Uudenmaan energianeuvonnasta täältä ja Facebookista.

Huolehdi kotisi kunnossapidosta

Korjaustieto-palvelusta löydät tietoa kotien ja kiinteistöjen kunnossapitoon ja korjaamiseen. Asiantuntijoiden kokoama sisältö on tarkoitettu asukkaille, omistajille ja taloyhtiöille sekä kiinteistönhoidon ammattilaisille. Palvelusta löydät myös listan korjaus- ja asumisneuvontaa antavista tahoista.

ARA:n energia-avustus asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin

Vuoden 2020 alusta alkaen voi hakea energia-avustusta asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin. Energia-avustukset myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. ARA antaa myös neuvontaa avustusten tekemiseen.

Avustuksia myönnetään vuosina 2020-2022. Avustuksia maksetaan vain vuoden 2023 loppuun saakka.

Millaisiin hankkeisiin avustusta voi saada?
Avustusta voi saada rakennuksen energiakulutuksen pienentämiseen tähtääviin hankkeisiin, kuten:

1. energiatehokkuuden parantamiseen, energian käytön tehostamiseen ja sisäilmasto-olosuhteiden parantamiseen;
  2. järjestelmän säätöön, tasapainotukseen ja ohjaukseen;
  3. järjestelmän oikean toiminnan varmistavaan toimenpiteeseen suunnittelu-, työ- ja rakennuskustannuksineen

Avustuksen saaminen riippuu siitä, kuinka toimenpide vaikuttaa rakennuksen E-lukuun.

Ketkä voivat saada avustusta?

• omakoti-, pari- ja ketjutalojen omistajat
  • asuinrakennuksen omistavat kerros- ja rivitaloyhtiöt
  • valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt perusparannuskorkotukilainan yhteydessä

Miten avustusta haetaan?
Avustusta voi hakea hakulomakkeella. Tarkemmat tiedot löydät ARA:n verkkosivuilta. Sähköinen verkkopalvelu avustusten hakemiseen aukeaa maaliskuun 2020 aikana.

Lisätietoja:

Energia-avustukset asuinrakennuksille
Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA
www.ara.fi/energia-avustus
korjausavustus.ara@ara.fi

Neuvontapuhelin palvelee tiistaisin ja keskiviikkoisin
klo 9.00 – 11.00 ja 12.00 – 15.00
Puh. 029 525 0818

Tästä linkistä löydät helmikuussa 2020 Motivan järjestämän Energia-avustukset asuinrakennuksille – webinaarin materiaalit sekä videotallenteet.