Ehkäisyneuvola / perhesuunnittelu

Ehkäisyneuvolan tavoitteena on edistää kuntalaisten seksuaaliterveyttä, painopistealueena on nuorten raskaudenehkäisyn neuvonta.

Ehkäisyneuvolaan voit hakeutua, jos olet kirkkonummelainen tai toisen asteen opiskelija Kirkkonummella. Painopistealueena on nuorten ehkäisyneuvonta. Neuvolaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa. Ehkäisyn aloittajalle tarjotaan maksuton 3 kk hormonaalinen ehkäisy tai ensimmäinen kuparikierukka. Ehkäisyneuvolassa hoidetaan myös kierukan vaihto silloin, kun se on osana vaihdevuosien hormonikorvaushoitota. Seurantakäynnit sinulle, joka käytät raskaudenehkäsymenetelmää tablettimuodossa, toteutetaan vuorotellen lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanotolla noin puolentoista vuoden välein.  Jos sinulla on pitkäaikaisempi raskaudenehkäisymenetelmä (kierukka tai kapseli) riittänee rutiinikontrolli terveydenhoitajalla noin kolmen vuoden välein.

Ehkäisyneuvonnan lisäksi voit olla puhelimitse yhteydessä sekstitauteihin ja niiden testaukseen, ei-toivottuun raskauteen, seksuaalisuuteen sekä lapsettomuuteen liittyen.

eTerveydestä voit varata sähköisesti ajan terveydenhoitajalle.  Terveydenhoitajan käynnillä voit esimerkiksi uusia ehkäisymenetelmän reseptin, keskustella eri ehkäisyvaihtoehdoista sekä saada seksuaaliterveyteen liittyvää neuvontaa. Kierukan ja -ehkäisykapselin vaihto sekä gynekologinen tutkimus tapahtuu lääkärin vastaantolla. Ajanvarauksen lääkärin vastaanotolle voit tehdä soittamalla terveydenhoitajalle.

Kansalaiset
Neuvolapalvelut
neuvonta / terveysneuvonta

Keskustan ehkäisyneuvola