Ehkäisyneuvola / perhesuunnittelu

Ehkäisyneuvolan tavoitteena on edistää kuntalaisten seksuaaliterveyttä, painopistealueena on nuorten raskaudenehkäisyn neuvonta.

Suosittelemme neuvolan vastaanotolle tuleville asiakkaille oman kasvomaskin käyttämistä. Ohjeistuksen tarkoituksena on suojata sekä asiakkaita että työntekijöitä koronavirustartunnalta.

Ehkäisyneuvolaan voit hakeutua, jos olet kirkkonummelainen tai toisen asteen opiskelija Kirkkonummella. Painopistealueena on nuorten ehkäisyneuvonta. Neuvolaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa. Kirkkonummella käynnistyy vuoden mittainen (määrärahan puitteissa) maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille projekti 1.9.2022.

Alle 25-vuotiaille on saatavilla maksutta kaikki ehkäisymenetelmät (kierukka, kapseli, rengas, pillerit, kondomi), joista yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa valitaan sopivin. Jos käytät hormonaalista ehkäisymenetelmää ja olet alle 25-vuotias, voit saada maksuttomat valmisteet kuudeksi kuukaudeksi kerralla.Ehkäisyneuvolaan varataan 10 minuutin ehkäisyvalmisteen noutoaika, joko sähköisesti eTerveyden kautta, tai puhelimitse p 0401269464 klo 12-13 välisenä aikana, voit myös jättää soittopyynnön tekstiviestitse. Mainitse viestissä nimesi ja syntymäaikasi. Huom! 10 minuutin ajoille ei voi tehdä varausta e-menetelmän aloitukseen tai vaihtoon tai vuosikontrolliin

Ehkäisyneuvolassa hoidetaan myös kierukan vaihto silloin, kun se on osana vaihdevuosien hormonikorvaushoitota. Seurantakäynnit sinulle, joka käytät raskaudenehkäsymenetelmää tablettimuodossa, toteutetaan vuorotellen lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanotolla.  Jos sinulla on pitkäaikaisempi raskaudenehkäisymenetelmä (kierukka tai kapseli) riittänee rutiinikontrolli terveydenhoitajalla noin kolmen vuoden välein.

Ehkäisyneuvonnan lisäksi voit olla puhelimitse yhteydessä sekstitauteihin ja niiden testaukseen, ei-toivottuun raskauteen, seksuaalisuuteen sekä lapsettomuuteen liittyen.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä käynnistä veloitetaan 18 vuotta täyttäneiltä 1.1.2022 alkaen 50,80 €:n maksu

eTerveydestä voit varata sähköisesti ajan terveydenhoitajalle.  Terveydenhoitajan käynnillä voit esimerkiksi uusia ehkäisymenetelmän reseptin, keskustella eri ehkäisyvaihtoehdoista sekä saada seksuaaliterveyteen liittyvää neuvontaa. Kierukan ja -ehkäisykapselin vaihto sekä gynekologinen tutkimus tapahtuu lääkärin vastaanotolla. Ajanvarauksen lääkärin vastaanotolle voit tehdä soittamalla terveydenhoitajalle.

Kansalaiset
Terveydenhuolto, sairaanhoito ja ravitsemus - Neuvolapalvelut