Ehkäisyneuvola / perhesuunnittelu

Ehkäisyneuvolan tavoitteena on edistää kuntalaisten seksuaaliterveyttä, painopistealueena on nuorten raskaudenehkäisyn neuvonta.

Suosittelemme neuvolan vastaanotolle tuleville asiakkaille oman kasvomaskin käyttämistä. Ohjeistuksen tarkoituksena on suojata sekä asiakkaita että työntekijöitä koronavirustartunnalta.

Ehkäisyneuvolaan voit hakeutua, jos olet kirkkonummelainen tai toisen asteen opiskelija Kirkkonummella. Painopistealueena on nuorten ehkäisyneuvonta. Neuvolaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa. Ehkäisyn aloittajalle tarjotaan maksuton 3 kk hormonaalinen ehkäisy tai ensimmäinen kuparikierukka. Ehkäisyneuvolassa hoidetaan myös kierukan vaihto silloin, kun se on osana vaihdevuosien hormonikorvaushoitota. Seurantakäynnit sinulle, joka käytät raskaudenehkäsymenetelmää tablettimuodossa, toteutetaan vuorotellen lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanotolla.  Jos sinulla on pitkäaikaisempi raskaudenehkäisymenetelmä (kierukka tai kapseli) riittänee rutiinikontrolli terveydenhoitajalla noin kolmen vuoden välein.

Ehkäisyneuvonnan lisäksi voit olla puhelimitse yhteydessä sekstitauteihin ja niiden testaukseen, ei-toivottuun raskauteen, seksuaalisuuteen sekä lapsettomuuteen liittyen.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä käynnistä veloitetaan 18 vuotta täyttäneiltä 1.1.2022 alkaen 50,80 €:n maksu

eTerveydestä voit varata sähköisesti ajan terveydenhoitajalle.  Terveydenhoitajan käynnillä voit esimerkiksi uusia ehkäisymenetelmän reseptin, keskustella eri ehkäisyvaihtoehdoista sekä saada seksuaaliterveyteen liittyvää neuvontaa. Kierukan ja -ehkäisykapselin vaihto sekä gynekologinen tutkimus tapahtuu lääkärin vastaanotolla. Ajanvarauksen lääkärin vastaanotolle voit tehdä soittamalla terveydenhoitajalle.

 

Kansalaiset
Terveydenhuolto, sairaanhoito ja ravitsemus - Neuvolapalvelut
neuvonta / terveysneuvonta

Älä tule sairaana neuvolaan


Keskustan ehkäisyneuvola

Ajanvaraus ja neuvonta puhelimitse

Ma-pe klo 12 - 13

Asematie 3 b

Terveydenhoitaja

Elina Strandell

puh. 040 1269464

Masalan ehkäisyneuvola

Ajanvaraus ja neuvonta puhelimitse

Ma-pe klo 12 – 13

Puolukkamäki 12

terveydenhoitaja

Eeva-Liisa Korte

puh.040 1269247

Veikkolan ehkäisyneuvola

Ajanvaraus ja neuvonta puhelimitse

Ma-pe klo 12 – 13

Kisapolku 7C

Terveydenhoitaja

Helena Wärnhjelm-Holmström

puh. 040 1269245