Ehkäisevän päihdetyönviikon teemana nuoret ja nuuska

02.11.2018 15:00

Kategoria: Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään viikolla 45, 5.–11.11.2018. Viikon teemana on tänä vuonna nuoret ja nuuska.

Nuuskan suosio nuorten keskuudessa on kasvanut. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kouluterveyskysely osoittaa, että 8.-9. luokkalaisista nuorista valtakunnallisesti 4,5 prosenttia ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevista 10,3 prosenttia nuuskaa päivittäin. Kirkkonummelaisista 8.-9. luokkalaisista nuorista 3,4 prosenttia, lukiolaisista 1. ja 2. vuoden opiskelijoista 10,7 prosenttia ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevista 19,4 prosenttia nuuskaa päivittäin.
(THL, Kouluterveyskysely 2017)

Kirkkonummen kunnassa ehkäisevää päihdetyötä tekee päihdepalvelut sekä nuoriso-ja liikuntapalvelut.
Työntekijät järjestävät tiistaina 6.11. ehkäisevän päihdetyön seminaarin, joka on suunnattu kunnassa lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille.
Iltapäiväseminaarin aiheena on nuuska ja kannabis. Seminaarin luennoitsijoina ovat Otto Ruokolainen (THL, päihteet ja riippuvuus), joka kertoo nuuskasta, Thea Mandelin (Nissnikun koulu, suuhygienisti), joka kertoo nuuskan vaikutuksesta suun terveyteen ja Kim Kannussaari (projektipäällikkö Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille – hanke) puhuu kannabiksesta ja sen puheeksi ottamisesta nuorten keskuudessa.

Ehkäisevän päihdetyön työntekijät ovat tavattavissa keskiviikkona 7.11. keskustan kauppakeskuksissa kello 15–18, ja silloin lapset, nuoret ja vanhemmat ovat tervetulleita keskustelemaan aiheesta.

EHYT ry juliste