Eduskuntavierailu lapsen oikeuksien päivänä

22.11.2018 12:15

Kategoria: Nuorisovaltuusto

Kirkkonummen nuorisovaltuusto kävi tutustamassa lapsen oikeuksien päivänä 20.11. eduskuntaan ja sen toimintaan kunnanvaltuutettu ja kansanedustaja Raija Vahasalon kutsumana.

– Hienoa on, että vierailu päätöksenteon ytimeen sattui juuri lapsen oikeuksien päivälle, sillä juuri nämä oikeudet ovat meille tärkeitä ja ovat vahvasti esillä nuorisovaltuuston toiminnassa, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Saga Lavi sanoo.

Eduskuntavierailu alkoi tutustumisella pienoismalleihin rakennuksista, jotta kokonaisuus siitä, mitä missäkin tapahtuu hahmottuisi paremmin. Eduskuntatalo osoittautuikin ensisilmäyksellä melko sokkeloiseksi, mutta erittäin vaikuttavaksi paikaksi.

 – Koko talo piti sisällään mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten täysistuntosalin sokeriruokokatto, joka johtaa kuulakärkikynänkin napsahduksen toiselle puolelle salia sekä ’’ikuisesti’’ kulkevat avohissit, joilla vain kansanedustajat ja henkilökunta saivat kulkea. Näimmekin mallisuorituksen hissin käytöstä kansanedustaja Ilkka Kanervan suorittamana, nuorisovaltuuston sihteeri Aapo Saranpää kertoo.

Vierailu huipentui täysistuntosalin lehtereille kuuntelemaan meneillään olevaa istuntoa, jossa keskustelun aiheena oli muun muassa päästökauppa. Kierroksen päätteeksi kokoonnuttiin vielä yhden pöydän ääreen kahvi- tai teemuki kädessä keskustelemaan politiikasta ja yleisesti yhteiskunnasta sekä kyselemään kansanedustajan arjesta, työnkuvasta ja esimerkiksi siitä, miten Raija Vahasalo on kansanedustajaksi lopulta päätynyt.

– Saimmekin Raijalta jo aivan loistavan valmiin suunnitelman tulevaisuutta varten; ensin hankitaan ammatti, sitten haetaan kunnanvaltuustoon ja sen jälkeen kansanedustajaksi, Saga Lavi jatkaa naurahtaen.

Eduskuntavierailusta motivoituneena jatkettiin Sanoma-talolle tarkastelemaan nuorisovaltuuston mennyttä vuotta sekä suunnittelemaan tulevaa vuotta pienryhmissä.

 

nuorisovaltuutetut eduskunnassa