E-kirjastossa kirjat ja lehdet ovat aina ulottuvillasi

08.12.2020 14:02

Kategoria: Kirjasto

Kirkkonummen kirjastot palvelevat rajoitetusti 4.5. saakka, mutta kirjaston e-palvelut ovat aina saatavillasi. Linkit palveluihin löydät kirjaston kotisivuilta osoitteesta www.kirkkonummi.verkkokirjasto.fi kohdasta E-kirjasto.

Kirjaston tarjoamissa e-kirjapalveluissa pääset lukemaan e-kirjoja ja kuuntelemaan e-äänikirjoja. Kirjastolla on kolme e-kirjapalvelua, Ellibs, Biblio ja Naxos Spoken Word Library.

Ellibsistä löydät luettavaa ja kuunneltavaa enimmäkseen suomen kielellä, mutta aineistoa on jonkin verran tarjolla myös ruotsiksi ja englanniksi. Kirkkonummen kirjaston Ellibs-kokoelmassa on syksyn uutuuskirjoja kuten esimerkiksi Miika Nousiaisen Pintaremontti ja Margaret Atwoodin Viimeisenä pettää sydän. Jos haluamasi kirja on nyt lainassa, voit varata sen.

Enimmäkseen ruotsinkielisiä kirjoja tarjoavassa Bibliossa puolestaan aineistoa ei tarvitse jonottaa, vaan kaikki e-kirjat ovat heti saatavillasi. Tarjolla ovat halutuimmat ruotsinkieliset uutuudet kuten Kjell Westön Tritonus ja Ann-Luise Bertellin Finlandiaehdokas Heiman. Bibliossa on jonkin verran myös suomenkielisiä e-kirjoja kuten Maria Petterssonin Historian jännät naiset ja Lucia Berlinin Kotiinpaluu. Jokainen asiakas voi lainata neljä kirjaa viikossa.

Naxos Spoken Word Library -palvelun kautta voit kuunnella äänikirjoja englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja portugaliksi. Palvelussa on lähinnä klassikoita sekä lapsille että aikuisille.

Kattavan e-lehtikokoelman löydät PressReader-palvelusta, jossa pääset lukemaan näköislehtiä. Valikoimassa on yli 2 400 sanomalehteä ja 4 000 aikakauslehteä. Kotimaisten HBL:n ja Västra Nylandin lisäksi voit selailla vaikka The Guardianin tai The Washington Postin uutisia. Pääset myös lukemaan lukuisia mielenkiintoisia harrastelehtiä – esimerkiksi autoiluun liittyviä aikakauslehtiä on yli 200.

Ellibs, Biblio ja PressReader -sovellukset voit ladata mobiililaitteesi verkkokaupasta tai käyttää palveluita tietokoneellasi. Naxos Spoken Word Library toimii vain selaimella. Palveluihin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Kirjastokortin ja PIN-koodin saat tarvittaessa käymällä henkilökohtaisesti kirjastossa. Tarkemmat ohjeet e-kirjojen lukemiseen ja lataamiseen löytyvät kirjaston kotisivuilta.
  
Pääkirjaston mediaosasto opastaa e-aineistojen käytössä. Voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse 040 126 9872 tai sähköpostitse mediakirjasto@kirkkonummi.fi.

Kuva: Päivi Ahola.

Ann-Luise Bertellin Finlandiaehdokas Heiman.