e-kirjasto

Palvelu tarjoaa kirjastojen e-aineistoja, kuten e-kirjoja, e-lehtiä tai äänikirjoja.

Käyttämiseen tarvitsee kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen. Osa aineistoista on vapaasti käytettävissä.

Kirjat

Ellibs on suomenkielinen e-kirjapalvelu. Palvelu sisältää myös englanninkielisiä sekä suomenruotsalaisia e-kirjoja. Lukemiseen tarvitset kirjastokortin.

Biblio (entinen Elib) on ruotsalainen e-kirja- ja e-äänikirjapalvelu. Palvelu tarjoaa myös kirjoja lapsille ja nuorille. Sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Playsta.

Naxos Spoken Word Library -palvelun kautta on kuunneltavissa Naxoksen äänikirjoja englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja portugaliksi. Valikoima koostuu pääosin lasten- ja aikuisten kirjallisuuden klassikoista.

Lehdet

ePress tarjoaa lähes 200 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä näköislehtinä luettaviksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Palvelua voi käyttää kirjaston asiakaskoneilla.

PressReader tarjoaa yli 3600 sanomalehteä ja 3800 aikakauslehteä näköislehtinä luettavaksi. Palvelu on käytettävissä kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla internetin välityksellä paikasta riippumatta.

Elokuvat

Viddla painottaa valikoimassaan suomalaisia ja eurooppalaisia laatuelokuvia. Voit lainata kuusi elokuvaa kuukaudessa. Laina-aika on 48 tuntia. Voit pitää taukoja katsomisessa, kelata elokuvaa eteen- ja taaksepäin tai katsoa elokuvan useammankin kerran laina-aikana. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Palvelu on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön Suomessa.

Kirjastokinossa ei katsottavien elokuvien määrää ole rajoitettu. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Musiikki

Naxos Music Library on markkinoiden kattavin klassisen musiikin online-kirjasto, joka tarjoaa korkealaatuisena streaming-palveluna (128/320 kbps) yli 130 000 cd-levyllistä musiikkia (yli kaksi miljoonaa kappaletta). Palveluun lisätään yli 800 uutta äänitettä kuukausittain.

Naxos Video Library sisältää lähes 3 000 videota konserteista, oopperoista ja baleteista sekä dokumentteja ja opetusmateriaalia. Musiikki on pääosin klassista, mutta mukana on myös jazzia ja maailmanmusiikkia. Dokumenttivideoiden aiheina ovat musiikin lisäksi kuvataide, historia ja nähtävyydet.

Palvelu toimii kuten muutkin Naxoksen palvelut kirjastokortinnumerolla osoitteessa https://kirkkonummi.naxosvideolibrary.com/.

Kansalaiset
Kulttuuri - Kirjastot
kirjastopalvelut / tietopalvelu, verkkojulkaisut / e-kirjat