©-DAY: kirjailija Monika Fagerholm ja kääntäjä Laura Jänisniemi virtuaalivierailulla kirjastossa

31.03.2021 08:35

Kategoria: Kirjasto

Kirjailija Monika Fagerholm ja kääntäjä Laura Jänisniemi saapuvat virtuaalivierailulle Kirkkonummen kirjastoon maanantaina 19.4. klo 18. Voit osallistua tilaisuuteen vaikka kotisohvaltasi, mökiltäsi tai mistä ikinä haluat – kunhan vain ilmoittaudut etukäteen kirjaston kotisivujen tapahtumakalenterissa osoitteessa kirkkonummi.verkkokirjasto.fi.

Monika Fagerholm kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin kirjailijoihin, ja hän on saanut teoksistaan lukuisia palkintoja ja palkintoehdokkuuksia. Laura Jänisniemi suomentaa ruotsin- ja englanninkielisiä teoksia. Hän on kääntänyt yli sata teosta, muun muassa Fagerholmin palkitun romaanin Kuka tappoi bambin?.

Yhteistyössä Sanaston ja Lukukeskuksen kanssa järjestettävä tilaisuus nostaa esiin tekijät kirjojen takana. Heidän työnsä lohduttaa, ilahduttaa ja luo hyvinvointia. Lukemalla voimme matkustaa paikkoihin, joihin emme muuten pääsisi. Kääntäjä avaa meille tien ymmärtämättömien kielien kirjallisuuteen. Mutta mitä tarvitaan kirjan tai käännöksen syntymiseen ja tekijäksi kasvamiseen? Mikä mahdollistaa kirjallisuuden tekemisen ja kääntämisen Suomessa, ja miten tekijänoikeudet liittyvät asiaan?

Virtuaalivierailulle mahtuu mukaan 60 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ja se toteutetaan Go To Meeting -ohjelmalla. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostitse ennen vierailua. Koneelle ei tarvitse ladata mitään erillistä ohjelmaa, riittää että klikkaa osallistumislinkin auki.

Tervetuloa kurkistamaan kirjojen tekijöiden maailmaan!